Gemeente Maassluis

26-4-2002

Lintjesregen in Maassluis

Bij de algemene decoratieverlening 2002 op vrijdag 26 april hebben achtinwoners van Maassluis een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Allen ontvingen de onderscheiding uit handen van burgemeester Sterkenburg-Versluis in de Burgerzaal van het stadhuis.

Mevrouw M. Derwort-Lievaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Mevrouw Derwort heeft zich geruime tijd zeer verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van de verbetering van de leefbaarheid in de Burgemeesterswijk. Met name vanuit de wijkvereniging De Flat en de Commissie Leefbaarheid verrichtte en verricht zij nog steeds vele activiteiten op het terrein van het wijk- en buurtwerk. Ook voor (onder andere) de Huurdersraad Maassluis, de Maassluise Kunststichting, de Culturele Raad Maassluis, de Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis en de Nederlandse Hartstichting is zij actief (geweest).

De heer P.A. Haring is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Haring heeft zich geruime tijd verdienstelijke gemaakt in het bijzonder ten behoeve van voetbalvereniging VDL. Ook voor de Bouw- en Houtbond FNV en de Andreas-, Petrus-en Paulusparochie is hij actief geweest.

De heer F. Mekes is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Mekes heeft zich geruime tijd verdienstelijk gemaakt in het bijzonder ten behoeve van de bejaardenzorg c.q. bejaardenhuisvesting in de gemeente Maassluis. Ook voor de Hervormde Gemeente is hij actief. De heer Mekes is iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

Mevrouw C. de Niet is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw de Niet heeft zich geruime tijd verdienstelijk gemaakt ten behoeve van de Stichting Rgo (voorheen de Sociaal Pedagogische Dienst Rotterdam e.o.). Bovendien was betrokkene actief in het Verpleeg- en Reactiveringscentrum DrieMaasHave en de Oproepcentrale Nieuwe Waterweg Noord. Ook voor de Nederlands Hervormde Kerk en de Samen op Weg Gemeente Maassluis is zij actief.

De heer R.P. Punt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Punt heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt ten behoeve van de cultuur. Van 1976 tot 1986 was hij lid van een actiegroep tot behoud van de Schuurkerk. Dankzij de langdurige en brede inzet van deze groep bleef deze kerk als monument in stand en werd er in 1986 een theater in gevestigd.
Verder was hij van 1978 tot 1994 namens de PvdA lid van de gemeenteraad van Maassluis. In de periode 1986-1994 was de heer Punt tevens fraktievoorzitter en was hij bovendien bijzonder actief als lid van Maassluise Sport- en Recreatieraad. Momenteel is de heer Punt voorzitter van de Stichting Kinderopvang Maassluis; een organisatie die mede dankzij zijn inzet explosief groeide.
De stichting exploiteerde in 1984 6 peuterspeelzalen en één kinderdagverblijf, alle met een beperkte opvangcapaciteit. Er werkten toen 22 (parttime) medewerkers.
Momenteel exploiteert de Stichting Kinderopvang Maassluis 6 peuterspeelzalen, 4 kinderdagverblijven en 8 vestigingen voor Buiten Schoolse Opvang, alle met veel opvangcapaciteit. De stichting heeft hiervoor 110 (parttime) medewerkers in dienst. Deze stormachtige ontwikkeling en groei zet zich nog steeds door.

De heer C. Tuijtel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Tuijtel heeft zich lange tijd sterk gemaakt ten behoeve van ouderen en gehandicapten. Vele jaren zette hij zich in voor vakanties voor ouderen en gehandicapten in De Blije Wereld in Lunteren en het Roosevelthuis in Doorn. Verder was de heer Tuijtel voorzitter van de biljartvereniging De Vliet in Maassluis. Sinds 2001 is hij erelid van deze vereniging.

Mevrouw L.D. Wesenhagen-Kastelein is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Wesenhagen was sinds 1992 wethouder van de gemeente Maassluis. Op 26 maart j.l nam zij afscheid. Zij beheerde onder meer de portefeuille financiën. Verder was mevrouw Wesenhagen van 1996 tot 2001 commissaris van het NV Waterbedrijf Europoort te Rotterdam. De vergoedingen uit deze functie stelde zij steeds ter beschikking van maatschappelijke doelen in Maassluis. Daarnaast heeft zij als vertegenwoordiger van de VVD op lokaal en regionaal niveau, als bestuurslid van de wijkvereniging Steendijkpolder en als voorzitter van de Stichting Samenlevingsopbouw Maassluis (SSM) blijk gegeven van bijzondere verdiensten

De heer K.D.W. van Wijk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Van Wijk heeft zich geruime tijd zeer verdienstelijk gemaakt ten behoeve van de VVD afdeling Maassluis, de partijraad van de VVD en de algemene ledenvergadering van de VVD. De heer Van Wijk was van 1961 tot 2000 werkzaam bij de Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren te Rotterdam en is sinds 1993 statutair directeur bij LabCO. b.v. In deze hoedanigheid vervulde hij diverse secretariaten van commissies binnen het comité en aan de branche verbonden instellingen. Voorbeelden zijn de stuurgroep Verkeer en Vervoer en de subcommissie Binnenvaart van de Adviescommissie goederenvervoer van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.