Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-04-2002
1e Persbericht 26 april 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Getuigen stoppen verdachte fietsendief Op de Weverstraat werd donderdagavond rond 18.40 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets. Getuigen zagen dat een man een fiets weg probeerde te nemen en spraken hem hierop aan. Hierop is man te voet gevlucht. De getuigen achtervolgden hem en hebben de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie. Tijdens de aanhouding werden de getuigen met een kettingslot bedreigd door de man. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten in een politiecel.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt verkeersbord omver In zijn woning op de Tuinkersweg is vrijdag rond 2.30 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het omver rijden van een verkeersbord op de Tarwelaan en het verlaten van de plaats van de aanrijding. Uit onderzoek bleek dat de man te veel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van
1,25 uit. Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte met valse kentekenplaten op auto aangehouden Op de St. Petrusstraat is vrijdag rond 00.05 uur een 31-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van het besturen van een auto met valse kentekenplaten. De auto is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van straatprostitutie aangehouden Op de hoek Juliusstraat Franklinplein is donderdagavond rond 22.15 uur een 35-jarige Eindhovense aangehouden. Zij wordt verdacht van straatprostitutie op de Wattstraat kort voor haar aanhouding. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto in brand
Op de Schoolstraat is vrijdagochtend rond 5.00 uur een brandende auto aangetroffen. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Asten: Bestuurder bestelbus botst achterop vrachtauto Op de A67, rijrichting Eindhoven, is vrijdagochtend rond 00.30 uur een 41-jarige Italiaanse bestuurder van een bestelbus achterop de vrachtwagen van een 39-jarige chauffeur uit Sint Philipsland gereden. De vrachtwagenchauffeur voegde vanaf een parkeerplaats langs de snelweg in op de rechterrijstrook toen de bestelbus achterop reed. De bestelbus kwam op de linkerrijstrook terecht. Een 30-jarige automobilist uit Heeze die aan kwam rijden zag de bestelbus te laat en botste tegen de middenvangrail. De bestuurder van de bestelbus is overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis. Na onderzoek mocht hij naar huis. Zijn bijrijder (leeftijd en woonplaats onbekend) zat bekneld in het voertuig. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Budel: Mishandeling
In het politiebureau in Maarheeze is donderdagmiddag rond 14.30 uur een 31-jarige man uit Budel aangehouden. Hij wordt verdacht van het binnendringen in de woning van zijn 31-jarige ex-vrouw aan de Graafschap Hornelaan op 24 april jl. Hier werd een 22-jarige vriend uit Budel Schoot mishandeld. Hij werd geslagen en geschopt door de verdachte waardoor hij op de grond viel. De vriend liep verwondingen aan zijn oog, borstkas en rug op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Toen zijn ex-vrouw en een 14-jarig kind tussenbeide kwamen werden ook zij mishandeld. Beiden liepen geen zichtbare verwondingen op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Mariahout: Inbraak in woning
In een woning aan de Rooijseweg is donderdag tussen 11.30 en 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een openstaand raam aan de achterkant van de woning. Uit de woning werden twee stereos, een laptop, een TV, een video en elektrisch gereedschap, waaronder een boormachine, een decoupeerzaag, een schaafmachine en een schuurmachine, weggenomen.

Nuenen: Insluiper haalt laptops en portemonnee weg In een woning aan de Esdoornstraat heeft een insluiper donderdag rond 23.50 uur twee laptops en een portemonnee met pasjes en 40 Euro weggehaald. Hij kwam binnen door een niet afgesloten achterdeur. Hij werd overlopen door een van de bewoners die net thuis kwam. De dader bedreigde de bewoner en is vervolgens op een gereedstaande fiets gevlucht. Het gaat om een jongen van ongeveer 18 jaar met een lichtgetinte huidskleur en ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een zwart leren jack.

Someren: Accus gestolen
Uit twee vrachtwagens die geparkeerd stonden op een terrein aan het Vaartje zijn in de nacht van donderdag op vrijdag de accus gehaald. Iedere vrachtwagen beschikte over twee accus.

Veldhoven Geldrop: Inbraak in vrachtwagens
In drie vrachtwagens die op een parkeerplaats langs de A67 stonden is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een van de vrachtwagens stond op een parkeerplaats ter hoogte van Veldhoven. De andere twee stonden op een parkeerplaats ter hoogte van Geldrop. In alle drie de gevallen werd het zeil opengesneden. Voor zover tot nu toe bekend worden geen spullen vermist.

Waalre: Verdachte van inbraak auto aangehouden
Op de Leesakker is vrijdagochtend rond 4.10 uur een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto die geparkeerd stond in deze straat. Bij de verdachte werden een zaklamp, een life-hammer, een busje pepperspray en twee GSMs aangetroffen. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.