Gemeente Noordwijk


---

www.lintjes.nl

P E R S B E R I C H T

Koninklijke Onderscheidingen voor 11 Noordwijkers

Op vrijdag 26 april vond in het gemeentehuis van Noordwijk de jaarlijkse uitreiking van koninklijke onderscheidingen plaats. Namens Hare Majesteit de Koningin decoreerde Burgemeester Van der Sluijsin elf Noordwijkse ingezetenen.

De volgende personen ontvingen een lintje:

Mevrouw A.M. van der Ende

Mevrouw Van der Ende (71) maakt zich al geruime tijd verdienstelijk voor de samenleving door werkzaamheden te verrichten voor het dierenopvangcentrum in Noordwijk en voor de dierenbescherming. Haar inzet is voor de samenleving van bijzondere waarde en daardoor vervult zij ook een voorbeeldfunctie.

Mevrouw Van der Ende is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw C.R.J. de Groot

Mevrouw De Groot (49) is bijzonder verdienstelijk geweest binnen de paardensport en levert daarin opvallende prestaties. Zij is onder meer drievoudig wereldkampioen Dressuur voor ruiters met een handicap (1991, 1994, 1999) en staat te boek als een ambassadrice voor de gehandicaptensport.

Mevrouw de Groot is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L.W.J. van Houten

De heer Van Houten (65) heeft zich geruime tijd maatschappelijk verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van Vogelliefhebbers Vereniging Vogellust. Ook in de biljartsport verricht hij een grote hoeveelheid uiteenlopende activiteiten, waaronder bestuurlijke functies. Deze activiteiten combineerde hij met de zeer betrokken wijze waarop hij zijn hoofdfunctie van huismeester uitoefende.

De heer Van Houten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw T. Houwaart-Van der Linden

Mevrouw Houwaart-Van der Linden (79) heeft zich geruime tijd al dan niet op bestuurlijk niveau verdienstelijk gemaakt, in het bijzonder ten behoeve van de ouderen- en bejaardenzorg, o.a. bij de Algemene Nederlandse Bond van Ouderen (ANBO), als vrijwilliger bij verzorgingstehuis St. Jeroen, als coördinator bij De Wieken en als gastvrouw bij Het Trefpunt. In 1999 werd zij gekozen tot vrijwilliger van het jaar in de gemeente Noordwijk.

Mevr. Houwaart-Van der Liinden is benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De heer J. Koppenaal

De heer Koppenaal (68) heeft zich geruime tijd verdienstelijk gemaakt, al dan niet in bestuursfuncties en werkzaamheden verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben, zoals ten behoeve van de Koninklijke Vereniging Van Leraren Lichamelijke Opvoeding (afdeling Leiden), de schaakclub Daniel Noteboom, de Leidse Schaakbond, de Prentbriefkaartkring "De Bollenstreek" en de Katholieke Bond van Ouderen Noordwijk.

De heer Koppenaal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.A. van Leeuwen

De heer Van Leeuwen (73) heeft zich geruime tijd ingezet ten behoeve van de personeelsvereniging van de gemeente Noordwijk, de voetbalvereniging SJC, de Zonnebloem (afdeling Noordwijk), het kerkbestuur en het bestuur van verzorgingshuis Sint Jeroen. Ook was hij actief voor bridgeclub De Vuurbaak en de Stichting Dorpshuizen.

De heer Van Leeuwen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer T. OMahoney

Als lesgevend (hoofd)professional van de Noordwijkse Golf Club is de heer OMahoney (56) door zijn excellente wijze van lesgeven zeer verdienstelijk geweest voor de spelers die hij onder zijn hoede had en meer in het algemeen voor de ontwikkeling van de golfsport naar topniveau in Nederland. Er is sprake van bijzondere verdiensten met een brede uitstraling in zijn vakgebied, waarin hij geldt als een autoriteit.

De heer OMahoney is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J. Smit

Binnen de Noordwijkse politiek was de heer Smit (52) twintig jaar actief als raadslid (1982-2002). Van 1998 tot 2000 was hij wethouder. Daarnaast ontplooide hij bestuurlijke functies op diverse maatschappelijke terreinen en wordt hij met name gezien als de drijvende kracht achter de Oranjevereniging.

De heer Smit is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer K. Vegter

De heer Vegter (58) is vanaf 1968 in dienst van de Willem van den Bergh. Hij is begonnen als klinisch psycholoog en werd later waarnemend directeur. In zijn loopbaan in de zorg voor verstandelijk gehandicapten heeft hij een grote invloed gehad op de ontwikkeling en het uitdragen van nieuwe inzichten, en heeft hij ook op bestuurlijk niveau een grote bijdrage geleverd.

De heer Vegter is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw J.W. Versteeg

Mevrouw Versteeg (59) heeft zich bijzonder ingezet in het begeleiden en verzorgen van terminale aidspatiënten. Ook voor de Hervormde Kerk van Noordwijk-Binnen en het Rode Kruis is zij actief geweest. Nog steeds is zij als vrijwilliger actief voor de Wereldwinkel in Noordwijk.

Mevrouw Versteeg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw S.M. Wijnands-Molenkamp

Mevrouw Wijnands-Molenkamp (53) zet zich al gedurende dertig jaar in voor een gezin dat bestaat uit twee zwakbegaafde ouders en vier zwakbegaafde kinderen. Mede door haar inzet is het mogelijk gebleken dat het gezin kan blijven functioneren in de samenleving.

Mevrouw Wijnands-Molenkamp is benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Noordwijk, 26 april 2002
AJZ/Communicatie 071-3660451