Provincie Utrecht

Persbericht

Vrijwilligersschool Utrecht voor scholing en ondersteuning

Nieuw initiatief van provinciale steunfunctie-instelling

26-04-2002
Voor organisaties die werken met vrijwilligers organiseert de Vrijwilligersschool Utrecht de cursus Vrijwilligersbeleid. Doel van de cursus is te komen tot een verbetering van het vrijwilligersbeleid binnen verenigingen, stichtingen, organisaties en instellingen. In de cursus wordt aandacht gegeven aan werving en begeleiding van vrijwilligers en aan organisatorische en inhoudelijke aspecten van het werken met vrijwilligers. De cursus is op 6 apri begonnenl.

De cursus is een activiteit van De Vrijwilligersschool die in april van start is gegaan. De Vrijwilligersschool organiseert cursussen voor vrijwilligers, bestuurders van verenigingen en stichtingen en voor beroepskrachten binnen organisaties en instellingen. Een speciale folder geeft een overzicht van ruim tiencursussen die op maat voor vrijwilligersorganisaties zijn gemaakt. Dankzij subsidie kunnen deze voor weinig geld worden gevolgd.

In vervolg op het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger heeft de provincialle steunfunctie-instelling Schakels het initiatief genomen voor De Vrijwilligersschool. Het doel: goede en betaalbare cursussen organiseren voor iedereen die betrokken is bij vrijwilligerswerk. In samenwerking met professionele scholingsinstituten is speciaal voor De Vrijwilligersschool een programma ontwikkeld waarin onder meer aandacht voor ontwikkeling van vrijwilligersbeleid, werving van vrijwilligers, interculturalisatie en arbeidsomstandigheden voor vrijwilligers. De eerste cursussen starten in april.

Meer aandacht voor deskundigheidsbevordering
Deskundigheidsbevordering van vrijwilligers krijgt steeds vaker aandacht. En dat is maar goed ook. Goede begeleiding en ondersteuning is belangrijk voor de betrokkenheid van vrijwilligers; scholing is een manier om vrijwilligers gemotiveerd en betrokken te houden. De Vrijwilligersschool wil organisaties en instellingen, verenigingen en stichtingen ondersteunen door toegankelijke cursussen aan te bieden die zijn toegespitst op de praktijk van het vrijwilligerswerk. Dankzij subsidies blijft het ook heel betaalbaar.

De folder kunt u aanvragen bij Schakels, 030-2753333. De Vrijwilligersschool kan ook op verzoek cursussen ontwikkelen, als u speciale vragen hebt of met een specifieke doelgroep werkt. Vindt u in de folder niet wat u zoekt kunnen wij het wellicht toch voor u maken. Alle informatie over De Vrijwilligersschool kunt u ook vinden op www.vrijwilligersschool.nl. Daar kunt u zich ook meteen opgeven.

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met Schakels, Geeske Roos, tel. 030- 275 33 55
Materiaal is ook te downloaden via www.vrijwilligersschool.nl

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl