Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Koninklijke onderscheiding voor 11 Wassenaarders 26-04-2002

Op 26 april 2002 ontvingen 11 Wassenaarders uit handen van de burgemeester een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

De heer Jhr. L.G. Boreel: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Boreel is oud voorzitter van de Stichting Duivenvoorde (1972-2002). Onder het voorzitterschap van de heer Boreel is veel tot stand gekomen, o.a. de restauratie van het kasteel en de voorbereidingen voor de restauratie van boerderijen die deel uit maken van het landgoed. Daarnaast is de heer Boreel onder meer bestuurslid van het Koningin Emmafonds, bestuurslid van de Stichting Horst en Voorde, secretaris/penningmeester van de Bosgroep Zuid-Holland en bestuurslid van de afdeling Zuid-Holland van de federatie Particulier Grondbezit.

De heer R. Zwenk: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Zwenk is voormalig plv. directeur van de veiligheidsdienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast is de heer Zwenk gedurende een lange reeks van jaren clubscheidsrechter hockey geweest. Ook is hij actief als trainer en coach van de afdeling hockey van De Kieviten geweest. Thans is hij bestuurslid (voorzitter) van de afdeling hockey van de omnivereniging de Kieviten en voorzitter van de omnivereniging De Kieviten. Ook is de heer Zwenk commissielid van de Ned. Golffederatie. De onderscheiding wordt uitgereikt door de Minister van Buitenlandse Zaken op het departement. De heer drs M.W. Dekker: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Dekker is voormalig voorzitter van de directie van NPM Capital N.V. te Amsterdam. NPM Capital richt zich op onder meer familiebedrijven die bijvoorbeeld te maken krijgen met opvolgingsproblemen. Het bedrijf begeleid bedrijven in gefaseerde veranderingen door middel van verkoop, verandering van financieringsstructuren e.d. De heer Dekker heeft NPM Capital sinds 1989 geleid. Naast zijn werk is de heer Dekker onder meer bestuurslid van de Stichting Bronovo-Nebo, bestuurslid van de Stichting Het Concertgebouw Fonds en was hij onder meer voorzitter van de Vereniging voor Protestant Christelijk Onderwijs te Wassenaar.

De heer drs A. Dockheer: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Dockheer is voormalig algemeen directeur van Astra/Zeneca, het grootste farmaceutische bedrijf in Nederland en behorend tot de top drie ter wereld.
Astra Zeneca heeft als een van haar speerpunten van beleid het klinisch onderzoek, dat mede door de heer Dockheer tot speerpunt van beleid is gemaakt. Ten behoeve van de branche was de heer Dockheer gedurende vele jaren actief als bestuurslid en voorzitter van Nefarma (Nederlandse Vereniging van de Research georiënteerde Farmaceutische Industrie).

De heer ing. W.Th. Westgeest: Lid in de Orde van Oranje-Nassau De heer Westgeest is ambtenaar bij de gemeente Wassenaar. Naast zijn werk is de heer Westgeest onder meer voorzitter van de Kon. Mij. Voor Tuinbouw en Plantkunde afd. Wassenaar, consul-adviseur sportvelden van R.K.S.V. Blauw Zwart en vakgecommitteerde voor praktijkexamens op het Groencollege te Boskoop. Daarnaast is de heer Westgeest bestuurslid-adviseur van Oranjevereniging Koningin Wilhelmina en bestuurslid/secretaris van de personeelsvereniging van de gemeente. Gedurende enige jaren was de heer Westgeest secretaris van de Vereniging Hoofden beplantingsdienst afd. Zuid-Holland en sinds 2000 is hij mede organisator van Parkgolf Wassenaar, een golftoernooi dwars door de gemeente.
De heer H.Ch.I. Hulshoff: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Hulshoff is ondernemer en eigenaar van Hulshoff wonen, een landelijk filiaalbedrijf op het terrein van de woninginrichting. De heer Hulshoff is daarnaast onder meer betrokken bij de totstandkoming van Woonmall Alexandrium te Rotterdam en van de Woonmall Villa ArenA te Amsterdam. De heer Hulshoff is lid van de stuurgroep Consumentenzaken van de Federatie voor meubileringsbonden. Daarnaast is hij onder meer bestuurslid van de Raad voor filiaal en Grootwinkelbedrijf, voorzitter van de stuurgroep Vereniging Grootwinkelbedrijven Woon-inrichting. Tevens was hij onder meer voorzitter van de Stichting Adelbertcollege en lid van het Dagelijks bstuur van de DETAM afdeling Grotwinkelbedrijf.

De heer H. Wolters, Lid in de Orde van Oranje-Nassau De heer Wolters is gedurende een lange reeks van jaren bestuurslid en voorzitter van de Wijkvereniging Zuiderpark te Den Haag geweest. Voor de wijkvereniging organiseert hij met name activiteiten voor ouderen. Tevens is hij barbeheerder en regelt hij het zaalgebruik. Sinds 30 jaar is hij lid van het erepeleton op 4 mei op de Waalsdorpervlakte en regelt hij de jaarvergaderingen van het erepeleton. Gedurende een periode van 40 jaar is de heer Wolters lid van de Haagse Scheidsrechtersvereniging geweest.

De heer drs F.W. Dietz: Lid in de Orde van Oranje-Nassau De heer Dietz is vice-voorzitter van het parochiebestuur van de St Jozefkerk te Wassenaar. Daarnaast is hij op tal van andere terreinen binnen de kerk actief, onder meer als lid van de woorddienstgroep en was hij verantwoordelijke voor de boekjes van vieringen. De heer Dietz is secretaris jeugd van Graaf Willem II VAC en voorzitter van het bestuur van Vrienden van de Van Woesikgroep (scouting) geweest. Thans is de heer Dietz bestuurslid en wedstrijdleider van de bridgeclub Gezelligheid Troef Wassenaar.
De heer drs F.J.M.C.G. Tummers: Officier in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Tummers is oud voorzitter van de Directie van Unilever Nederland B.V. Binnen het concern heeft de heer Tummers tal van functies bekleed in binnen en buitenland.
Hij was onder meer Executive Vice President Ice Cream-Frozen Food Europe. In de ontwikkeling van consumptie-ijs heeft de heer Tummers een belangrijke rol gespeeld.
Naast Unilever is de heer Tummers onder meer nauw betrokken geweest bij de Stichting verpakking en Milieu. Tevens was hij lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en de International Chamber of Commerce. De heer Tummers was bestuurslid van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en hij is bestuurslid van vereniging De Wittenburg.

De heer dr. E.J. Buurke: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau De heer Buurke was werkzaam als internist in het Westeinde ziekenhuis en is thans secretaris van de registratiecommissie medisch specialisten. Als internist was de heer Buurke nauw betrokken bij de opleiding voor inwendige geneeskunde en de begeleiding van internisten in opleiding. Hij was voorzitter van de centrale opleidingscommissie van het ziekenhuis. Daarnaast was de heer Buurke bijzonder actief voor de Nederlandse Internistenvereniging. Zo was hij vice voorzitter van het Consilium Medicinae Internae, een adviescollege van de NIV met betrekking tot opleidingseisen en kwaliteitsbewaking voor de opleidingsplaatsen in 60 perifere en 8 universitaire ziekenhuizen.

De heer ir. J. Poort: Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw De heer Poort is Mesdagkenner, verzamelaar en publicist. Na zijn werk voor het ingenieursbureau Grabowski en Poort is de heer Poort als liefhebber van het werk van H.W. Mesdag met onderzoek naar het leven en werk van deze schilder begonnen. Na een catalogus met zijn werk volgden nog vele publicaties. De heer Poort heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het publiceren van naslagwerk over het werk van Mesdag en het onderzoeken en het verzamelen van werken van Mesdag.