Gemeente Oostzaan


- 29 april 2002
29 april 2002

Nieuw college Oostzaan bekend

Na bijna zes weken van intensieve onderhandelingen zijn GroenLinks, Gemeentebelangen en D66 overeengekomen om de komende vier jaar wethouders te leveren aan een nieuw college in de gemeente Oostzaan. "We hebben met alle partijen onderhandeld, behalve met Partij Luijendijk", vertelt fractievoorzitter van en tevens onderhandelaar namens GroenLinks Rob Monen. "Partij Luijendijk heeft van meet af aan te kennen gegeven dat zij niet wilde deelnemen aan de onderhandelingen."

Op 18 maart vond de eerste ronde van de openbare onderhandelingen plaats. De vergadering verzocht de drie grote partijen, GroenLinks, Gemeentebelangen en VVD, het eerst met elkaar eens te worden. Niet veel later stapte de VVD uit het overleg. Vanaf dat moment werden gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de drie overgebleven kleine partijen: CDA, PvdA en D66.

Nadat de PvdA twee weken geleden uit de boot viel en vorige week ook het CDA, was de weg vrij voor de onderhandelaars van Gemeentebelangen en GroenLinks om met D66 tot een gelijk te komen. Die overeenstemming heeft nu geresulteerd in een raadsprogramma en een voorstel om de volgende personen kandidaat te stellen voor een wethouderspost: J.M. van Splunter (GroenLinks), P. Visser (Gemeentebelangen) en P. Klarenbeek (D66).

Uit het raadsprogramma blijkt dat de Strategische Visie en Missie, zoals deze door de gemeenteraad in 1999 is vastgesteld, de komende collegeperiode meer handen en voeten zal krijgen. Rob Monen hierover: "Wat we de afgelopen jaren hebben neergezet, wordt de komende vier jaar op hoofdlijnen voortgezet."
"Er is hard gewerkt om tot een evenwichtig college te komen; ik ben daarom ook heel tevreden met het resultaat," aldus de GroenLinks fractieleider.

De portefeuilles zullen de komende collegeperiode als volgt verdeeld zijn:
A. Moens, burgemeester: algemene coördinatie, openbare orde en veiligheid, personeel en organisatie, financiën en belastingen, integraal beleid, toezicht en handhaving, communicatie en voorlichting, burgerzaken, juridische en kabinetszaken, facilitaire zaken.

J.M. van Splunter (GroenLinks), wethouder en 1e loco-burgemeester: ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieu, natuur en landschapsbeheer, agrarische zaken, monumentenzorg, kunst en cultuur, kinderopvang, internationale samenwerking.

P. Visser (Gemeentebelangen), wethouder en 2e loco-burgemeester: openbare werken, verkeer en vervoer, onderwijs, volksgezondheid, jeugdbeleid, ouderenbeleid, sportbeleid.

P. Klarenbeek (D66), wethouder en 3e loco-burgemeester: economische zaken, recreatie en toerisme, sociale zaken en werkgelegenheid, vluchtelingen en asielzoekersbeleid, wet voorzieningen gehandicaptenzorg (WVG), ROA aangelegenheden.

Gemeentehuis gesloten
Het gemeentehuis zal op Hemelvaart donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei niet geopend zijn. Met Pinksteren, 20 en 21 mei is het gemeentehuis eveneens gesloten.

DODENHERDENKING OP 4 MEI TE OOSTZAAN "VRIJHEID LUISTERT NAUW"

vanaf
19.30 uur Verzamelen bij het monument op de Ds. Nanne Zwiepsingel onder muziek van Muziekvereniging Concordia (van 19.30 tot 19.40 uur).

19.45 uur Dodenmars op de omfloerste trom door tamboers vanaf de Grote Kerk naar het monument op de Ds. Nanne Zwiepsingel.

19.58 uur Last Post door K. Lelie.

20.00 uur Twee minuten stilte.

20.02 uur Wilhelmus 1e couplet.

20.04 uur Declamatie door kinderen van obs De Noorderschool.

20.07 uur Muziek door muziekvereniging Concordia o.l.v. J. Boonekamp.

20.10 uur Toespraak door de heer A. Moens.

20.13 uur Defilé en kransleggen onder muziek van Concordia. Het defilé begint met het leggen van een krans door de kinderen van obs De Noorderschool, burgemeester en wethouders, vertegenwoordigers van het Zaans Verzet en politieke partijen. Daarna wordt men verzocht zich aan te sluiten.

20.45 uur Herdenkingsconcert in de Grote Kerk met medewerking van het Seniorenkoor Bel Canto o.l.v. J. Weerstand en christelijke muziekvereniging Crescendo o.l.v. T. Jongewaard.

Spreekuur college mei vervalt In de maand mei zal het gebruikelijke spreekuur van het college van burgemeester en wethouders helaas niet door kunnen gaan. Mensen die toch met het college van gedachten willen wisselen over bepaalde onderwerpen kunnen daar natuurlijk wel een afspraak voor maken, telefoon (075) 684 7777.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 12 april aanvragen voor een bouwvergunning zijn ontvangen voor het uitbreiden van woningen aan de Hoper 108, 110, 112 en 114. Op 16 april is een aanvraag ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan Hooiijzer 19. Op 18 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel aan:
- Hooivork 30 (achtergevel),
- Kolkplantsoen 12 (voorgevel). Op 19 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor:
- het plaatsen van een dakkapel (voorgevel) aan Strekel 1,
- het uitbreiden van een woning (achterzijde) aan Zuideinde 5. Op 22 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor:
- het plaatsen van een dakkapel (achtergevel) aan Bron 3,
- het oprichten van een gesloten laad station aan Noordeinde 31 (Rep - Roozendaal).
Op 23 april 2002 is een aanvraag voor een bouwvergunning ontvangen voor het veranderen van een gevel (entree partij) aan Lisweg 145. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van 'BEZWAARSCHRIFT'. Nadere informatie, ook over de exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) 6847777. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van een verleende vergunning / bouwtoestemming niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid 3 /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een uitbreiding aan de woningen (achterzijde) Draaikolk 55, 63, 65, 86 en 90. De bouwplannen liggen met ingang van donderdag 2 mei 2002 gedurende vier weken, derhalve tot en met 30 mei 2002 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur en overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). Gedurende de termijn van ter inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Monumentenwet
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij op 22 april 2002 een gewijzigde aanvraag voor een monumentenvergunning hebben ontvangen van de Hervormd Gereformeerde Federatie Oostzaan. Het betreft de uitbreiding van de kerk aan de Kerkbuurt 12 met een dienstencentrum. Deze gewijzigde aanvraag heeft te maken met technische maatregelen ter bescherming van het monument. De uiterlijke vorm is gelijk aan het eerdere bouwplan. In verband met de feestdagen liggen de vergunningaanvraag en bijbehorende stukken van donderdag 2 mei tot en met woensdag 15 mei 2002 ter inzage op het gemeentehuis. Inzage is mogelijk gedurende de gebruikelijke openingstijden (9 en 10 mei gesloten). Inzage buiten deze tijden is mogelijk na telefonische afspraak met dhr. Marskamp (075 - 684 7777). Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen over het verlenen van de gevraagde vergunning. Zienswijzen dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Oostzaan, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder vermelding van "zienswijze monumentenvergunning uitbreiding kerk".

Kapvergunningen
Op 12 april is een vergunning verleend voor het kappen van 373 heesters en bomen op het perceel Dr. de Boerstraat rondom de school de Korenaar, het eiland achter de school en ter plaatse van de school- en volkstuinen. Belanghebbenden kunnen hiertegen binnen 6 weken na genoemde datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van de verleende vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Geboren:
Justin
zoon van H. Vos en E. Hoogendam

Myrthe Rosa
dochter van Y.M.E. Vink en H.J. Willemsen

Overleden:
Albert Lust (78 jr)
Echtgenoot van C.J. Bakker


---


Gewijzigde inzameldagen huishoudelijk afval
dagen een inzameldag huishoudelijk afval valt, wordt de inzameldag verplaatst. Hieronder ziet u een overzicht van de gewijzigde dagen.


Voorkom overlast van hondenpoep!
Veel eigenaren van honden zorgen zelf voor het verwijderen van de moet u zich aan een aantal regels houden. Deze regels zijn er niet voor niets. Hondenpoep roept namelijk veel ergernis op. In Oostzaan is verboden uw hond binnen de bebouwde kom los te laten lopen. Als hebben om de uitwerpselen te verwijderen. Uw hond kan zijn behoefte kunt u vinden in de gemeentegids. Op andere plaatsen is dit niet toegestaan, tenzij u de uitwerpselen verwijdert. Als iedere hondenbezitter de regels in acht neemt dan zal de overlast van de hondenpoep snel afnemen en wordt Oostzaan een schonere gemeente.


Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 11 april aanvragen voor een bouwvergunning zijn ontvangen voor:
- het plaatsen van een dakkapel aan de Dr. de Boerstraat 25,
- het uitbreiden van een woning aan Kerkstraat 245a Op 16 april zijn bouwvergunningen verleend voor het uitbreiden van en De Wering 22. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende vergunning / toestemming kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 15, 1510 AA Oostzaan, onder bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij voornemens zijn om:
op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een uitbreiding van een gebouw voor het basisonderwijs (openbare) aan de Paling 2,
- met toepassing van het bepaalde in artikel 19 lid3 /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een uitbreiding aan de Lisweg 27 t/m 73 ( flat) het betreft een lift installatie met een aangepaste entree (hoofdingang flatgebouw),
- vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een uitbreiding van een woning (achterzijde) aan Noordeinde 24.
De bouwplannen liggen met ingang van dinsdag 23 april 2002 gedurende vier weken, derhalve tot en met 21 mei 2002 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 uur tot 12.00 uur, overigens inzage legging bestaat voor een ieder de gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het voornemen om vrijstelling te (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Kapvergunningen
het perceel Rietschoot 43. Er zal nieuwe aanplant plaatsvinden. gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. vergunning niet op. Als een bezwaarschrift bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden gericht aan de President van de sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank Haarlem, postbus 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Burgerlijke stand
Getrouwd:
D. Caldenhove en M.Y. de Dood


15 april 2002

Afscheid Raadsleden
van vier oud-raadsleden. De feestelijke avond begint om 19.30 uur in Dorpshuis De Greep (Ds. Nanne Zwiepsingel 1). Om 20.00 zal burgemeester A. Moens de avond openen. Er wordt afscheid genomen van dhr. K. IJkema (4 jaar raadslid), mevr. L.J. van Tongeren (8 jaar als wethouder), mevr. A.W.A. Dobma - de Vos (16 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder). U bent allen van harte uitgenodigd!

Agenda raadsvergadering
vergaderingen aanwezig te zijn. De onderwerpen uit de agenda staan hieronder, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Grashof 15

- Voorstel inzake een vrijstellingsprocedure als bedoeld in art. 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het perceel Westerstijfselmakerspad 12
ter hoogte van nummer 116

- Voorstel inzake wijziging van de verordening subsidiebeleid Wiw
- Voorstel inzake financiering tijdelijk brandweercommando met dualisme
Meldt dit vooraf aan de voorzitter. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis.

Varen op het water
Het watersportseizoen komt steeds dichterbij. Dit brengt naast een heleboel plezier helaas ook altijd weer de nodige overlast zoveel mogelijk te voorkomen zal de politie controles uitvoeren. Te snel varen veroorzaakt schade aan de oevers en overlast voor overige recreanten, zoals vissers en zwemmers. De maximumsnelheid van Als u die maximumsnelheid overtreedt, zal de politie ingrijpen. Waterskiën is niet toegestaan. Dat kan alleen maar in gebieden waar sneller gevaren mag worden dan 20 km/u. In Oostzaan en 't Twiske mag Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de politie Oostzaan (0900 - 8844) of met dhr. W. van Twuijver (075 - 684 7744) op het gemeentehuis.

Openbare bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat op 2 april een aanvraag voor bouwvergunning is ontvangen voor het oprichten van een woning aan Zuideinde 94a.
Op 3 april zijn aanvragen voor bouwvergunningen ontvangen voor het De Wering 33, 35, 37 en 39.
Op 2 april zijn bouwvergunningen verleend voor: en De Wering 98,

- het uitbreiden van de achterzijde van een woning en garage aan Noordeinde 26,
Op 9 april is een bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel aan Waterput 3. De bovenvermelde stukken liggen voor een ieder ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.45 tot 12.00 uur. Tegen een verleende dag van verzending daarvan aan de aanvrager, schriftelijk bezwaren exacte bezwaartermijnen, kunt u telefonisch verkrijgen bij de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen en Milieu, telefoon (075) bij ons college wordt ingediend kan een verzoek om voorlopige 956, 2003 RZ Haarlem. Aan een verzoek zijn griffiekosten verbonden.

Vrijstellingsprocedures
Burgemeester en wethouders van Oostzaan maken bekend dat zij /19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het geldende bestemmingsplan te verlenen voor het realiseren van een Boerstraat tegenover nummer 51. De bouwplannen liggen met ingang van 2002 ter inzage op de sector Grondgebiedzaken, cluster Bouwen, Wonen 12.00 uur, overigens na telefonische afspraak (075- 6847777). gelegenheid om zijn of haar zienswijze met betrekking tot het wethouders kenbaar te maken (postbus 15, 1510 AA Oostzaan).

Burgerlijke stand
Geboren:
Vlieger Stach
Zoon van M.N. Bouman en M.J.L.M. Kok


8 april 2002

Een beetje voor mezelf en een beetje voor het milieu! Donderdagmorgen konden vanaf half tien zakken vol luiers ingeleverd was met haar zoontjes Tim (2,5) en de drie maanden oude Koen naar de inzamelplek aan de Wakerstraat gekomen: "Ik vind het een goed zakken in de containers had gedumpt. "Het gescheiden inzamelen van luiers past natuurlijk in het milieubeleid van onze groene gemeente.
Eveline Dijkema-Homburg had ook haar kroost meegenomen. "Het had al weken), "want het is goed voor het milieu. Het scheelt uiteindelijk en een beetje voor het milieu!" Maar er waren ook nog wat aanbevelingen voor de verantwoordelijk wethouder Jaap van Splunter. "De inleverplek op de gemeentewerf is wat sober. En twee tijdstippen vergeten en je kunt het gewicht van al die luiers weer bij je gewone afval optellen. Zonde van je geld dus!" De wethouder gaf direct aan de Retourette over de luierinzameling aldaar. Wat betreft de openingstijden van zowel het gemeentehuis als de werf, daar zijn we van ons waar we serieus mee bezig zijn. Tenslotte willen we optimale service verlenen aan onze inwoners."

Mevrouw Dijkema-Homburg vond de zakken ook erg stinken. Tenslotte zamelt ze luiers over een hele week in. "We blijven bezig om het bedrijf dat de luiers verwerkt. "We zijn druk bezig met een luchtdichte, reukloze emmer, maar dat duurt nog even. Het is wel en niet ingezameld mag worden. En dat je de fris geurende billendoekjes bijvoorbeeld gewoon mee mag gooien in de zakken. Dat verdrijft de poeplucht een beetje."

"Oostzaan is in Nederland de zevende en in Noord-Holland de eerste gemeente die luiers gescheiden inzamelt", vertelt Niels Willems van Knowaste. "Voor het eind van het jaar rekenen we op een forse de eerste was die de Diftar invoerde, ziet het er naar uit dat er nu weer een voortrekkers rol wordt vervuld.

zijn verkrijgbaar op het gemeentehuis.

Afscheid Raadsleden
van vier oud-raadsleden. De feestelijke avond begint om 19.30 uur in Dorpshuis De Greep (Ds. Nanne Zwiepsingel 1). Om 20.00 zal burgemeester A. Moens de avond openen. Er wordt afscheid genomen van dhr. K. IJkema (4 jaar raadslid), mevr. L.J. van Tongeren (8 jaar als wethouder), mevr. A.W.A. Dobma - de Vos (16 jaar, waarvan de laatste 4 jaar als wethouder). U bent allen van harte uitgenodigd!

Help de brandweer uit de brand...!
Brand, ongelukken, waterschade, mensen of dieren in nood; u kunt kunt gaan, volgt u een uitgebreide training waarin u hetzelfde leert brandweer worden ook aan de vrijwilligers hoge eisen gesteld. Niet alleen is het lichamelijk zwaar, ook wordt van u verwacht dat u goed kunt omgaan met stress en dat u de juiste keuzes maakt op soms moeilijke momenten. Denkt u dat het werk als vrijwilliger bij de brandweer bij u past, informeer dan nu bij de Brandweer Zaanstreek, 075 - 6811811.

Uitbreiding spreekrecht maakt politiek directer nieuwe regels voor raads- en commissievergaderingen. De meest in het agendapunten inspreken. Nu mag u ook tot twee werkdagen voor de wat wilt zeggen. Nieuw is dat u nu ook bij raadsvergaderingen spreekrecht heeft. Dit dient u wel voor de vergadering aan te geven bij de voorzitter. De verschillende agenda's kunt u onder andere vinden in de gemeenterubriek in Kompas, op www.oostzaan.nl of op het gemeentehuis. Daar kunt u ook terecht voor de betreffende stukken. Maak dus gebruik van het nieuwe spreekrecht en laat uw stem horen.