Gemeente Voorburg-Leidschendam


Snelheidsremmers Dillenburgsingel Leidschendam

Persbericht: Leidschendam-Voorburg, 25 april 2002
---

Binnenkort start de gemeente Leidschendam-Voorburg met de aanleg van busvriendelijke drempels in het doorgaande deel van de Dillenburgsingel in Leidschendam. Deze drempels, die tevens de weg versmallen, moeten het doorgaand verkeer door de Dillenburgsingel ontmoedigen en de snelheid van het autoverkeer terugdringen. De plannen hiervoor liggen van maandag 6 tot en met vrijdag 17 mei ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

De aan te leggen snelheidsremmers zijn een onderdeel van het uitvoeringsprogramma van het Verkeer- en Vervoersplan van de voormalige gemeente Leidschendam. Ze hebben tot doel de veiligheid te bevorderen en het doorgaande verkeer te weren. Mede door een aanpassing van de bocht Heuvelweg Prinsensingel en de reconstructie van de Prinsensingel, die beide op korte termijn worden uitgevoerd, zal het doorgaande verkeer van de Heuvelweg via de Prinsensingel naar de Noordsingel worden geleid.

Busvriendelijk
Bij de drempels is rekening gehouden met het openbaar vervoer. De snelheidsremmers zijn zo vormgegeven dat een personenauto er altijd voor moet afremmen, maar een bus de drempel zonder hinder kan passeren. Daarbij wordt de drempel begeleid door een wegversmalling zodat twee elkaar tegemoetkomende autos op elkaar moeten wachten. Vooralsnog is ervoor gekozen niet met borden aan te geven wie dan voorrang heeft. Hierdoor is iedere automobilist gedwongen extra op te letten, wat de veiligheid ten goed komt.

De aanwonenden zijn schriftelijk over de snelheidsremmers geïnformeerd. De plannen hiervoor liggen van maandag 6 tot en met vrijdag 17 mei ter inzage in de hal van het Stadskantoor (Koningin Wilhelminalaan 2).