NVM

Nieuwegein, 26 april 2002

Oscar Smit, algemeen voorzitter NVM, ontvangt Koninklijke onderscheiding

Vrijdag 26 april ontving de algemeen voorzitter van de NVM, de heer mr. O.J. Smit, een Koninklijke onderscheiding uit handen van de heer Hendriks, de burgemeester van de gemeente Laren. Oscar Smit kreeg de Koninklijke onderscheiding toegekend, vanwege zijn grote inzet om een groot aantal maatschappelijke voorzieningen binnen de gemeente Breda gerealiseerd te krijgen. Daarnaast leverde hij een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening op alle terreinen van de onroerend goed markt. Smit kreeg de titel Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

In 1975 bekleedde Smit het voorzitterschap van de commissie `Bouw Moskee Breda'. Hierdoor kreeg deze bevolkingsgroep de gelegenheid om hun godsdienstige verplichtingen na te komen op een wijze die bij hen past. In de periode 1978-1979 was Smit penningmeester van Valkenhorst, een tehuis voor ongehuwde moeders en fungeerde tevens als een `blijf van mijn lijf' huis.

In de tachtiger jaren bekleedde hij het penningmeesterschap van het Instituut voor Maatschappelijk Welzijn (IMW). Het IMW geeft extra aandacht aan mensen die 'aan de zijlijn' van de samenleving (dreigen te komen) staan. Na deze specifieke projecten zette de NVM-voorzitter zich ook nadrukkelijk in op het bredere terrein van Maatschappelijk Welzijn binnen de gemeente Breda.

Smit maakte tijdens zijn voorzitter en vice-voorzitterschap de NVM tot een toonaangevende branchevereniging binnen de onroerend goed sector. In december 2001 is Smit wederom gekozen tot algemeen voorzitter van de NVM en bekleedt hij de functie van directeur Kamerbeek Holding B.V. in Amersfoort.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Thalia Luckel, persvoorlichter van de NVM, afdeling Communicatie, Marketing & Onderzoek. telefoon: 030-6085205 fax 030-6035468 internet: www.nvm.nl e-mail: T.Luckel@nvmorg.nl