Ingezonden persbericht


Persbericht

APME en Rémy Martin lanceren hightech cognacfles: Rémy-space

Amstelveen, 26 april 2002, Dankzij het innovatieve gebruik van kunststoffen kunnen astronauten binnenkort in de ruimte genieten van fijne cognac. Rémy Martin, 's werelds grootste producent van fijne Champagne-cognacs, en een aantal Europese deskundigen op het gebied van ruimtetechnologie hebben het afgelopen jaar met behulp van hightech kunststoffen Rémy Space ontwikkeld. Rémy Space is een premium Champagne-cognac die vanwege de unieke behandeling en verpakking bestand is tegen de barre omstandigheden van de ruimtevaart. Rémy space is uniek. Wereldwijd zijn er vijftig collectes items.

Nelo Emerencia van de Association of Plastics Manufacturers in Europa: 'Kunststoffen zijn verrassende materialen die, in tegenstelling tot andere materialen, onder de moeilijkste omstandigheden kunnen worden gebruikt. Dat blijkt wel uit deze toepassing. In de ruimte past men al jarenlang kunststoffen toe en sommige materialen worden tegenwoordig ook hier op aarde gebruikt door toekomstgerichte bedrijven als Rémy om hun bestaande producten te verbeteren.'

Door de continue innovatie in de kunststofindustrie worden er steeds meer efficiënte, lichte en adapteerbare kunststoffen ontwikkeld voor een toenemend aantal toepassingen. De revolutionaire verpakking van Rémy Space, die van polyethyleen-tereftalaat (PET) is gemaakt, is voorzien van een speciaal ventiel, zodat de cognac in een gewichtloze ruimte met een rietje kan worden gedronken. Op aarde kan de cognac gewoon uit de soepele flacon worden geknepen. De lichte, schokvaste en invriesbare kunststoffles is bestand tegen extreme druk en de gemetalliseerde, isothermen wikkel houdt de cognac heerlijk koel.

Dankzij een innovatief invries- en filtratieproces is de cognac van prima kwaliteit. Men heeft de drank door speciale kunststofvezels laten lopen om zelfs de kleinste onreinheden te verwijderen. Het resultaat is een zachte, soepele cognac die koud wordt gedronken.
'Dankzij kunststof- en ruimtetechnologieën kunnen we ook in de ruimte de smaak van onze cognacs waarborgen en daarmee lopen we weer eens voorop', aldus Keldermeester Georges Clot van Rémy Martin.


- Einde Persbericht -
Opmerkingen voor de redactie
De APME vertegenwoordigt de polymeerindustrie in Europa. Bij de organisatie zijn tegenwoordig meer dan 40 bedrijven aangesloten.

Met een totale omzet van ruim 29 miljard euro maken deze bedrijven ruim 90% uit van de polymeerindustrie in West-Europa. Samen met de Europese polymeerverwerkingsindustrie en de machinefabrikanten draagt de kunststofindustrie in belangrijke mate bij aan de economische groei in Europa. Het totale aantal werknemers bedraagt meer dan één miljoen en de omzet ruim 135 miljard euro.
===

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Aglaé Weijers
Bennis Porter Novelli
Amsterdamseweg 204
1182 HL AMSTELVEEN
Tel: +31 20 543 76 00
Fax: + 31 20 543 76 76
aweijers@bennispn.nl
www.apme.org

Kijk voor meer informatie over Rémy Space op www.remy.com/remyspace