Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-04-2002
Persberichten district Maastricht (RK;14.15 u) Vrijdag, 26 april 2002

District Maastricht

Maastricht; vals geld
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag bij een bank aan het Stationsplein in Maastricht een 36-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die wordt ervan verdacht bij de bank vals geld te hebben aangeboden teneinde dit te wisselen. Tussen het geld, Amerikaanse dollars, dat hij wilde wisselen bevonden zich vermoedelijk enkele valse Amerikaanse dollar-/bankbiljetten hetgeen door het bankpersoneel werd ontdekt. Die waarschuwde dan ook meteen de politie waarop de verdachte werd aangehouden en overbracht naar het politiebureau. De bewuste bankbiljetten werden inbeslaggenomen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; van bromfiets beroofd
Een 23-jarige man uit Maastricht heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn bromfiets. Het slachtoffer reed afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur met zijn bromfiets op de Hazendanslaan in Maastricht toen een tweetal onbekende jongemannen hem plotseling omver duwden waardoor hij met zijn bromfiets ten val kwam. Daarop grepen de beide straatrovers zijn bromfiets en reden ermee vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; valse naam
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Halvemaanstraat in Maastricht van een automobilist bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast wordt de man, een 29-jarige Maastrichtenaar ervan verdacht aanvankelijk een valse naam te hebben opgegeven. De verdachte heeft bekend aanvankelijk een valse naam te hebben opgegeven omdat hij zijn auto (onder invloed) bestuurde terwijl hij sedert eind vorig jaar ook een ontzegging heeft om een motorvoertuig te besturen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Gronsveld; homejacking
Bewoners van een woning aan de Rijksweg in Gronsveld ontdekten vanmorgen, vrijdagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn afgelopen nacht door forcering van de voordeur de woning binnengedrongen en hebben, naast enkele goederen door middel van de binnen gevonden autosleutels twee autos gestolen die buiten, voor de woning stonden geparkeerd. Daarbij gaat het om een blauwe Volkswagen Golf TDI (46-HH-SR) en een blauwe Mercedes ML270 CDI (86-HB-GF).

Bunde; inbraak
Afgelopen donderdagavond werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Kastanjelaan in Bunde. Inbrekers zijn die avond door forcering van een raampje de woning binnengedrongen en hebben geld, sieraden en twee telefoontoestellen gestolen. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.