Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-04-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Vrijdag, 26 april 2002

District Heerlen

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdag nacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding dat iemand trachtte in te breken in een bedrijf aan de Imstenradeweg in Heerlen waarbij personeel hem had overlopen. De man vluchtte daarop weg. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Sourethweg een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte, een 23-jarige man uit Aken (D) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; brandjes
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Wannerstraat in Heerlen. Bleek dat een binnenbrandje was ontstaan in een woning. De brandweer heeft het binnenbrandje geblust. Het brandje is vermoedelijk ontstaan doordat een bewoonster in slaap is gevallen terwijl ze nog een brandende sigaret in haar handen had. Donderdagavond omstreeks 19.45 uur kregen politie en brandweer een brandmelding aan de Gasperistraat in Heerlen. Bleek een brandje op een bitumen dak van een school. De politie die uitgaat van brandstichting, stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Wannerstraat in Heerlen van een 37-jarige bestuurder van een bromfiets uit Heerlen bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn bromfiets bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; etalagekraak in Avros Opsporing Verzocht Maandag 29 april zal in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht worden besteed aan de etalagekraak van 27 maart 2002 op een juwelierszaak in de Geleenstraat in Heerlen.
Twee daders hebben die dag omstreeks 10.45 uur met mokers een gat in een etalageruit geslagen, waarna zij met enkele kostbare horloges aan de haal gingen. Bij hun roof spoten zij met een bus, vermoedelijk traangas in de richting van een vrouw die hen achterna rende. De daders zijn gevlucht richting Kruisstraat waar zij met een gereedstaande auto zijn weggereden.

Heerlen Noord/Hoensbroek; brom/snorfietscontrole De politie heeft afgelopen donderdagavond in Heerlen Noord en in Hoensbroek een brom-/snorfietscontrole gehouden. Totaal werden 77 brom/snorfietsbestuurders gecontroleerd. Totaal schreef de politie 48 bekeuringen uit en werden 5 bromfietsen inbeslaggenomen. De meeste bekeuringen hadden betrekking op de overschrijding van de maximaal toegestane constructiesnelheid en het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat. Terzake de vijf inbeslaggenomen bromfietsen stelt de politie nog een nader onderzoek in terzake de precieze herkomst (van een bromfiets gerommeld met framenummer, een andere bromfiets terzake ontbreken van een goedkeuringsnummer, een brommer mogelijk van diefstal afkomstig etc.).

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag verkeerscontroles gehouden op diverse locaties in Brunssum (Heidestraat, Kruisbergstraat, Trichterweg, Kennedylaan etc.). Daarbij werden totaal 18 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het niet bij zich hebben / kunnen tonen van de vereiste (voertuig)papieren.