Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-04-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.20 u) Vrijdag, 26 april 2002

District Sittard

Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag radarsnelheidscontroles gehouden op de Rijksweg Noord, de Rijksweg Zuid en op de Elsenburglaan in Geleen. Totaal werden daarbij 2.262 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 324 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km p/u.

Geleen; granaat
Afgelopen donderdagavond, omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een harde knal aan de Burg. Lemmensstraat in Geleen. Bleek dat onbekenden vermoedelijk een granaat op de binnenplaats van een winkel aldaar hadden gegooid. Daarbij raakten een zit/tuinstel en een lichtreclamebak geheel vernield. Daarnaast raakte een gestalde caravan beschadigd. Er was niemand aanwezig en er is dan ook niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Grevenbicht; inbraak
Bewoners van een woning aan de Dijk in Grevenbicht ontdekten afgelopen donderdagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Inbrekers zijn die donderdagavond via de voorzijde de woning binnengedrongen en hebben ondermeer sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Stein; aangehouden
Afgelopen donderdagnamiddag heeft de politie in een cafe in Stein een 63-jarige man uit Stein aangehouden. Die wordt ervan verdacht die middag op de Heidekampweg in Stein met zijn auto betrokken te zijn geweest bij een aanrijding en daarna te zijn weggereden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarbij hij ook een slaande beweging maakte tegen een van de politie-agenten. De verdachte werd uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie heeft de auto van de verdachte voor nader technisch onderzoek veiliggesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.