Productschap Vis


Datum:26 april 2002

DRS D.J. LANGSTRAAT BENOEMD TOT RIDDER IN DE ORDE VAN ORANJE-NASSAU

Bleiswijk, Het heeft Hare Majesteit behaagd de heer Langstraat te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vandaag ontving drs. D.J. Langstraat deze koninklijke onderscheiding uit handen van de waarnemend Burgemeester de heer J. Wolf.

Dick Langstraat heeft zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor met name de Nederlandse vissector. Hij was ruim 15 jaar voorzitter van het Productschap Vis en bekleedde verscheidene nevenfuncties in de Nederlandse visserij.

In januari dit jaar nam Dick Langstraat afscheid als voorzitter van het productschap. Hij is op dit moment internationaal adviseur van het productschap voor de belangen van de Nederlandse vissector in Europa.

Een koninklijke onderscheiding wordt verleend aan burgers die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor onze samenleving. Er is sprake van verdiensten als iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden.