Ingezonden persbericht


Persbericht

26 april 2002

Zuivelfabriek Dinkelland
in Losser gaat eind 2002 dicht

Friesland Coberco heeft het voornemen de productie van langhoudbare zuivel en koffiemelk bij Dinkelland in Losser in het laatste kwartaal 2002 te beëindigen. De productie wordt overgeplaatst naar locaties van Friesland Coberco in Leeuwarden, Drachten en Bornem in België.

Door het beëindigen van de activiteiten van Dinkelland in Losser vervallen de 45 arbeidsplaatsen. De verkoopactiviteiten van Multifarm worden afgeslankt voortgezet. Hierdoor vervallen 9 van de 12 arbeidsplaatsen. Er vallen geen gedwongen ontslagen. Het sociaal plan van Friesland Coberco is van toepassing. De medewerkers kunnen rekenen op hulp bij het vinden van een nieuwe baan binnen of desnoods buiten Friesland Coberco. Door het verplaatsen van de productie komen er 6 arbeidsplaatsen bij in Leeuwarden en 2 arbeidsplaatsen in Bornem.

Het assortiment producten zoals koffiemelk, langhoudbare melk en biologische langhoudbare zuivel van Dinkelland blijft voor een groot deel bestaan. Wel worden een aantal kleinere producten uit het assortiment gehaald.

Uit een studie is gebleken dat interne verplaatsing van de productie bedrijfseconomisch de beste oplossing is. Handhaving van de productie in Losser gaat gepaard met hogere kosten vergeleken met de productiekosten in de andere locaties. Ook zou bij handhaving van de activiteiten in Losser geïnvesteerd moeten worden.

Sinds begin 2002 is Dinkelland een onderdeel van Friesland Coberco als gevolg van een fusie tussen de coöperaties.

De medewerkers van Dinkelland en Multifarm en de vakorganisaties zijn vandaag over het voornemen geïnformeerd. De ondernemingsraad wordt advies gevraagd.



Ingezonden persbericht