Gemeente Waalwijk

Waalwijk, 700 jaar kloppend hart van de Langstraat

In 2003 zal het 700 jaar geleden zijn dat de Brabantse hertog Jan II Waalwijk stadsrechten verleende. Ter gelegenheid daarvan is onder eindredactie van dr. Frans Vercauteren, drs. Jan Rosendaal en beeldredacteur drs. Jac. Biemans door een team van tien historici een rijk geïllustreerd en zeer leesbaar boek samengesteld. In deze populair-wetenschappelijke publicatie wordt voor de eerste keer de complete geschiedenis belicht van de gemeente Waalwijk, die sedert 1 januari 1997 bestaat uit Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik.

Uitgaande van de actualiteit komen in 13 hoofdstukken thematisch allerlei aspecten van de Waalwijkse, Sprangse en Waspikse geschiedenis aan bod. Deze variëren van bijvoorbeeld economische ontwikkelingen tot de betekenis van sport, recreatie en cultuur in de loop der tijden. Uit dit alles wordt duidelijk dat Waalwijk al vanaf de Middeleeuwen een dynamisch stadje met een belangrijke centrumfunctie is geweest.

Speciale hoofdstukken zijn bovendien gewijd aan wat nu nog in het landschap en de bebouwing aan het rijke verleden van de gemeente herinnert en aan de eerste vijf jaren van de in 1997 ontstane nieuwe gemeente. Daarin wordt aangegeven hoe Waalwijk onder het motto eenheid in verscheidenheid uitgroeide tot een model van een geslaagde herindeling.

Het boek Waalwijk, 700 jaar kloppend hart van de Langstraat is een schitterende uitgave in full colour die inzicht geeft in de dynamische rol die de gemeente eeuwenlang op velerlei terreinen speelde en in de nationale en internationale betekenis van Waalwijk op het gebied van handel en de industrie.

Dit boek is prachtig vormgegeven en telt 328 paginas. Voorts zijn er ruim 200 afbeeldingen, voor het merendeel in full colour opgenomen. Tientallen fotos zijn speciaal voor deze publicatie gemaakt door de bekende Waalwijkse fotografen Frank Trommelen en Piet Pulles.

Het formaat van het gebonden boek met een omslag is A4 (ca. 21x30 cm), ISBN 909015762X.

Het boek Waalwijk, 700 jaar kloppend hart van de Langstraat dat onder auspiciën van de gemeente wordt uitgegeven door de Werkgroep geschiedenis van de Stichting Waalwijk 700, verschijnt op 17 december 2002.
Wanneer u vóór 1 juli a.s. bestelt, ontvangt u het boek tegen de speciale voorintekenprijs van 15. Na deze datum is de prijs in de boekhandel 19.95.

U kunt door middel van invulling van onderstaande bon uw bestellingen richten aan:

Gemeente Waalwijk t.a.v. het Gemeentearchief
Antwoordnummer
10.006
5140 VB Waalwijk

met vermelding linksboven op de envelop Boek Waalwijk 700. Een postzegel is niet nodig.

BON
Ondergetekende bestelt ____ exempla(a)r(en) van Waalwijk 700, kloppend hart van de Langstraat tegen de speciale voorintekenprijs van 15,00.

(Na verschijning kost het boek in de boekhandel 19,95)

Naam _________________________________________ Voorletters __________

Straat _________________________________________ Huisnummer ________

Postcode/woonplaats _____________________________

O Ik zal mijn bestelling na bericht afhalen (tegen inlevering van bericht)

O Ik wens toezending per post (+ 8,70 verzendkosten per exemplaar)

(aankruisen wat van toepassing is)


______ (aantal boeken) x _________ = __________

+ 8,70 (verzendkosten) x _________ = __________ (alleen invullen als u

toezending per post wenst)

Totaalbedrag =
---

Hierbij machtig ik de Stichting Waalwijk 700 om éénmalig het totaalbedrag van ______

van mijn bank- of girorekening nummer __________________ af te schrijven.


---

---

(datum)
(handtekening)