---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Aankomst Witte de With2 (foto:cavdkm Sjoerd Hilckman)

Hr.Ms. Witte de With terug in Den Helder

26-04-2002

Het luchtverdedigingsfregat Hr.Ms. Witte de With is vanmorgen (26 april) onder grote belangstelling teruggekeerd in Den Helder na een patrouille van drie maanden in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme. Het fregat was ingedeeld bij het NAVO-eskader Standing Naval Force Meditterranean, het vaste vlootverband van het bondgenootschap in de Middellandse Zee. Voor commandant kapitein-luitenant ter zee M.P. Stenvert en de andere 200 bemanningsleden een intensieve periode waarin meer dan 500 keer schepen werden ondervraagd.

De aankomst in Den Helder werd bijgewoond door veel familieleden en vrienden van de bemanning. De terugkomst van de Hr.Ms. Witte de With was voor een van de bemanningsleden aanleiding om zijn vriendin Miriam via een groot spandoek ten huwelijk te vragen.

Hr.Ms. Witte de With vertrok 14 januari naar de Middellandse Zee. De patrouilles vonden vooral in het oostelijk deel van deze zee plaats. Het NAVO-eskader Standing Naval Force Meditteranean is afgelost door een ander permanent vlootverband van de NAVO, Standing Naval Force Atlantic. Bij dit eskader is het bevoorradingsschip Hr.Ms. Amsterdam ingedeeld. (Foto's: CAVDKM Sjoerd Hilckman)


* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme
Foto: Aankomst Witte de With in Den Helder (cavdkm Sjoerd Hilckman)