AutoRai

26-4-2002

Subaru Impreza WRX Unlimited AWD voor slechts 26.995,-

Subaru Nederland heeft de hand weten te leggen op een aantal exemplaren van een even adembenemende als gunstig geprijsde auto: de Impreza WRX Unlimited AWD. Voor deze uitvoering hanteert Subaru een prijs van slechts 26.995,-.

Wie mocht denken dat de Unlimited over een sterk uitgeklede standaarduitrusting beschikt komt bedrogen uit. Want afgezien van het feit dat de WRX Unlimited onderhuids volledig overeenkomt met die van de al langer leverbare turboversie (permanente All Wheel Drive, tweeliter turbomotor met intercooler van 218 pk, top 230 km/h, acceleratie naar 100 in 6,2 sec.), mag ook de uitrusting van de Unlimited gezien worden. Zo beschikt deze speciale serie eveneens over onder meer kuipstoelen, airbags, een lederen Momo-stuur, een in leer uitgevoerde handremgreep, dito pookknop, 17 inch lichtmetalen wielen, ABS en side-skirts. Anders gezegd: het ontbreekt de inzittenden feitelijk aan niets, noch op het gebied van de uitrusting, noch op het gebied van de prestaties. Waaraan is de Subaru Impreza WRX Unlimited AWD dan wèl te herkennen: in de eerste plaats aan de sportgrille in carrosseriekleur. Voorts ligt de grille zèlf nu iets meer verzonken en heeft deze bovendien fijnere mazen. En als finishing touch kenmerkt de Impreza WRX Unlimited zich door zijn subtiele Unlimited-aanduiding aan voor- en achterzijde, èn op de flanken pal vóór de achterwielen.

De Unlimited-uitvoering vormt, alhoewel tijdelijk, een welkome aanvulling van het Impreza WRX-programma. Als gevolg van deze gunstig geprijsde Impreza WRX Unlimited AWD is de civiele rallyauto nu immers bereikbaar voor een veel groter publiek, zonder dat er van een kale of uitgeklede versie kan worden gesproken.