Gemeente Rotterdam

Zes regels voor een feestelijke Koninginnedag in Rotterdam

Een groot feest met veel mensen vraagt om spelregels. Daarom is de gemeente in samenwerking met de politie reeds in een vroegtijdig stadium begonnen met het communiceren van de zes gouden regels voor bezoekers aan de festiviteiten door middel van diverse posters in de stad, via huis-aan-huisbladen en de internet-site van de gemeente www.rotterdam.nl. De regels luiden als volgt.

1. Alcohol is alleen toegestaan in de horeca of op de terrassen. De terrassen zijn duidelijk herkenbaar af-geschermd van de openbare weg. 2. Nuttigen en verkopen van alcohol op de openbare weg is niet toegestaan. Verlaat het terras dus niet met uw alcoholische consumptie. En neem geen alcoholische dranken mee van huis. De politie zal hier te-gen optreden.
3. Houd er rekening mee dat zakkenrollers uw feest kunnen bederven. 4. Voorkom ergernis en kom met het openbaar vervoer. Neem geen fietsen mee in de metro.
5. Houd de stad schoon, gooi uw afval in de prullenbak. 6. Volg aanwijzingen van de politie op. De politie is er voor uw veiligheid.