Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nokia lanceert IP30 om telecommuter- en kleine satellietkantoornetwerken te beveiligen

Rendabele firewall- en VPN-oplossing voor remote communicatie

Leidschendam, 26 april 2002 - Nokia (NYSE: NOK) meldde vandaag de beschikbaarheid van de Nokia IP30 Firewall en de Nokia IP30 Tele, een nieuw desktopbeveiligingssysteem voor kleine kantoren en telecommuters. Dankzij deze Nokia IP30 bevat het Nokia IP-beveiligingsplatform voortaan een hoogkwalitatieve, solide en eenvoudig te beheren beveiligingsoplossing voor elk marktsegment, van individuele desktops tot datacenters.

De Nokia IP30 staat voor een strakke integratie van Safe@Home en Safe@Office, twee pakketten van het met Check Point Software Technologies (NASDAQ:CHKP) geaffilieerde SofaWare Technologies, met Nokia's doelgericht gebouwde hardwareplatform. De Nokia IP30 Firewall is het ideale firewallsysteem voor stand-alone kantoren die netwerktoegang maar geen VPN-connectiviteit nodig hebben. De Nokia IP30 Tele voorziet firewall- en VPN-vermogens voor veilige verbindingen, bv. van thuis met het bedrijfs-LAN, of van een klein kantoor met de hoofdzetel of datacenter.

"Nokia's IP-beveiligingsproductlijn was al marktleider en bereikt nu letterlijk elke applicatie, functionaliteit en prijsklasse, zowel voor telecommuter als voor bijkantoor of datacenter", zei Dan MacDonald, vice-president Product Management, Nokia Internet Communications. "Nokia's productlijn is voortaan zó flexibel dat een klant een VPN-netwerk kan opzetten met elementaire toegangscontrolefuncties of als hij dat wil met geavanceerde firewallfunctionaliteit."

De Nokia IP30 is een rendabele oplossing met vooraf geïnstalleerde en geautoriseerde software (een hele vereenvoudiging van het licentie- en installatieproces!) die strak geïntegreerd is in de beproefde Nokia-hardware. Verspreid georganiseerde ondernemingen en serviceproviders kunnen dus voor een volledige netwerkinfrastructuur en ongeacht de grootte daarvan terugvallen op het vertrouwde Nokia-merk. Dit is van cruciaal belang want zo kunnen deze bedrijven hun beveiligingsplatformen over een heel netwerk beheren en afstemmen om met één toonaangevende leverancier van beveiligingsoplossingen tegemoet te komen aan specifieke eisen van klanten.

De prestaties van de Nokia IP30 ondersteunen typische verbindingstypes van kleine kantoren zoals DSL, kabelmodem, E1 of T1. De Nokia IP30 is bijzonder geschikt voor kleine kantoren die lokaal meestal onvoldoende IT-resources hebben om een veilige netwerkomgeving te dragen en te onderhouden. De Nokia IP30 wordt zoals alle IP-netwerkbeveilingssystemen van Nokia geruggensteund door Nokia's wereldwijd gereputeerde service- en supportorganisatie "First Call - Final Resolution".

De Nokia IP30 zal vanaf juni 2002 wereldwijd beschikbaar zijn.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.