Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nokia breidt bedrijfsbeveiliging uit tot filiaalniveau met instapoplossing voor intrusiedetectie

Internet Security Systems lanceert aangepaste versie van RealSecure for Nokia voor de nieuwe Nokia IP120, met complete en gemakkelijk te beheren intrusiebescherming

Leidschendam, 26 april 2002 Nokia (NYSE: NOK) presenteerde vandaag de Nokia IP120, de nieuwste en meteen ook "kleinste" telg in zijn RealSecure® for Nokia IDS-productfamilie (intrusion detection system). De IP120, een beveiligingsplatform op instapniveau, is een veilige oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven en filialen van grotere ondernemingen. De IP120 combineert de bekroonde oplossing voor intrusiedetectie van Internet Security Systems (ISS, Nasdaq: ISSX) met het beproefde besturingssysteem en doelgericht gebouwde platform van Nokia.

"De IP120 breidt het aanbod van het IDS-platform RealSecure for Nokia uit tot filiaalniveau. Ondernemingen krijgen hiermee de instapoplossing die zij nodig hebben om hun afzonderlijke kantoren veilig aan te sluiten op het centrale netwerk", zei Dan MacDonald, vice-president van Nokia Internet Communications. "De IP120 is gemakkelijk te installeren en op afstand te beheren. Met die twee bijzondere eigenschappen levert deze oplossing een toegevoegde waarde aan elke verspreid georganiseerde onderneming of serviceprovider."

De Nokia IP120 is ideaal voor bedrijven die een volledige en schaalbare IDS-oplossing nodig hebben voor hun verspreide kantoren, filialen of vestigingen, en dit in de 10 mbps-segmenten waar beheerbaarheid van cruciaal belang is. Ook serviceproviders hebben baat bij een inschakeling van de Nokia IP120 omdat ze dankzij deze IDS-oplossing op instapniveau hun productaanbod kunnen uitbreiden tot kleinere ondernemingen.

RealSecure for Nokia IP120 levert IDS-perimeterbescherming die verder reikt dan filialen en satellietkantoren, en ook partners, leveranciers en klanten beschermt. Dankzij de complete beheervermogens van Nokia en ISS, en de installatieduur die veeleer in minuten dan in uren wordt uitgedrukt, kunnen gebruikers hun administratiekosten en IT-resources aanzienlijk verminderen.

"Het IP120 beveiligingsplatform is een uitstekende uitbreiding op de productlijn RealSecure for Nokia", stelde Steve Gant, vice-president Solutions Management & Business Development bij Internet Security Systems. "Voortaan kunnen kleine en middelgrote bedrijven, en lokale vestigingen van grotere organisaties hun beveiligingsoplossingen uitbreiden, zodat ze verzekerd en efficiënt kunnen toezien op mogelijke intrusiepogingen."

RealSecure for Nokia IP120 is met onmiddellijke ingang wereldwijd beschikbaar.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Internet Security Systems
Internet Security Systems werd opgericht in 1994 en ontwikkelde zich tot pionier en wereldleider in software en diensten die vitale informatieactiva beschermen tegen een voortdurend veranderende reeks bedreigingen en misbruiken. Meer dan 9.000 ondernemingen vertrouwen deze beveiliging toe aan Internet Security Systems. Tot die 9.000 behoren 49 van de Fortune-50 bedrijven, de 10 grootste beursondernemingen in de VS, 10 van 's werelds grootste telecommunicatiebedrijven en belangrijke diensten en departementen van lokale, regionale en federale overheidsinstanties in de VS. De hoofdzetel van Internet Security Systems is gevestigd in Atlanta (Georgia, VS). Daarnaast heeft het bedrijf kantoren in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Voor meer informatie bezoekt u de website van Internet Security Systems onder www.iss.net of belt u naar 888-901-7477.

Internet Security Systems is een handelsmerk en RealSecure is een gedeponeerd handelsmerk van Internet Security Systems, Inc. Alle andere vermelde bedrijven en producten zijn handelsmerken van en/of behoren toe aan hun respectievelijke eigenaars.

Voor meer informatie
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com