Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuw Nokia IP710 beveiligingsplatform bepaalt de norm voor midrange beveiligingssystemen

Marktleider in prijsprestatie met functies voor uiterste betrouwbaarheid

Leidschendam, 26 april 2002 Nokia (NYSE: NOK) pakte vandaag uit met de Nokia IP710. Dit midrange netwerkbeveiligingsplatform voor ondernemingen en serviceproviders is het nieuwste in de reeks internetbeveiligingssystemen waarmee Nokia de hele sector aanvoert. De Nokia IP710 levert ultrasnelle prestaties voor kleine en grote pakketten (resp. 180 en 700 Mbps) en redundantie over verscheidene subsystemen. Het resultaat is maximale betrouwbaarheid van het netwerk en een ongeëvenaard vermogen, en wel tegen de scherpste prijs.

De Nokia IP710 vult de bekroonde IP530- en IP740-platformen aan. Hij biedt functies voor uiterste betrouwbaarheid en prestaties in een midrange platform. De Nokia IP710 kan overweg met NEBS III. Het platform integreert VPN-1®®/FireWall-1® van Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP) en RealSecure intrusiedetectiesoftware van Internet Security Systems (NASDAQ: ISSX) met Nokia's doelgericht gebouwde hardwareplatform en het beproefde IPSO besturingssysteem. De Nokia IP710 overtreft de beveiligingsplatformvereisten van bedrijfs- en serviceproviderklanten: redundante componenten die zonder stilstandtijd verwisselbaar zijn, beheer op afstand en een algemene ontplooiingsaanpak voor beperkte TCO (total cost of ownership bedrijfskosten).

"Nokia demonstreert met de IP710 zijn vermogen om de prijs/prestatie-verhouding op het vlak van doorvoer, betrouwbaarheid, beheersgemak en algemene service en support voortdurend te verbeteren, en wel strak geïntegreerd met het beste van de beveiligingstoepassingen van Check Point en ISS", zei Dan MacDonald, vice-president Product Management voor Nokia Internet Communications. "Bedrijfs- en serviceproviderklanten zullen bijzonder opgetogen zijn over het feit dat de Nokia IP710 als nieuwste lid van de IP-productreeks voortbouwt op het besturingssysteem, optionele hardwarecomponenten en de beheersinterface die ze al kennen."

Verbeterde schaalbaarheid en prestaties
De Nokia IP710 is uitgerust met de nieuwste versie van het IPSO-besturingssysteem dat nu ook ondersteuning biedt voor virtuele LAN-topologieën (VLAN). Voor omgevingen die een hoge poortdensiteit eisen, biedt de Nokia IP710 dezelfde poortdensiteit als de IP740, met tot 20 10/100 Ethernetverbindingen en ondersteuning voor GigE-connectiviteit. Zo hebben klanten de gives flexibiliteit om een waaier van netwerken te ondersteunen. Dit is bijzonder belangrijk voor datacenteromgevingen van bedrijven en serviceproviders waar beveiligingssystemen in staat moeten zijn de vele private, departement-, divisie- en openbare netwerksegmenten te beschermen en uit te breiden.

Inpluggen en optimaal beveiligd
De Nokia IP710 is vooraf geconfigureerd met uitstekende software, zodat installatie een feit is in ongeveer 30 minuten. Dat bespaart het IT-personeel tijd en resources. De Nokia IP710 wordt ook volledig ondersteund door Nokia Horizon Manager, de bekroonde veilige software-imagebeheerstool die werd ontworpen om de tijd en de kosten voor het installeren, upgraden, traceren en onderhouden van software in netwerkomgevingen drastisch te verminderen. De Nokia IP710 wordt zoals alle IP-netwerkbeveilingssystemen van Nokia geruggensteund door Nokia's wereldwijd gereputeerde service- en supportorganisatie "First Call - Final Resolution".

De Nokia IP710 ondersteunt Check Point Software Technologies en Internet Security Systems. De Nokia IP710 zal vanaf juni 2002 wereldwijd beschikbaar zijn.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.