Provincie Drenthe

Drentse gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat lanceren: www.verkeer.drenthe.nl

Assen, 26 april 2002
Persberichtnummer 02-042



Vandaag heeft gedeputeerde Sipke Swierstra in het provinciehuis te Assen de website www.verkeer.drenthe.nl geopend. De website is een gezamenlijk initiatief van alle wegbeheerders in Drenthe en bevat informatie over alle wegwerkzaamheden in Drenthe. Wie de website bezoekt, vindt wetenswaardigheden als de aard van de werkzaamheden, hoe lang het gaat duren, stremmingen en alternatieve routes, obstakels en eventueel de bereikbaarheid van de directe omgeving.

Gedeputeerde Swierstra zei dat het - naar zijn weten - de eerste website is in Nederland die een zo compleet overzicht biedt van de wegwerkzaamheden in een regio. "Het is voor de weggebruiker niet van belang wie op welke weg werkzaamheden uitvoert. Ze willen gewoon weten waar ze aan toe zijn. Dat is een belangrijke reden waarom wij dit gezamenlijke initiatief hebben genomen," zo zegt de Drentse gedeputeerde. "Daarnaast maakt de website de onderlinge afstemming van werkzaamheden een stuk eenvoudiger."

Vrijwel dagelijks actualiseren de wegbeheerders hun informatie over wegwerkzaamheden in Drenthe. Zo kunnen de wegbeheerders ook vroegtijdig van elkaar zien waar wegwerkzaamheden elders in de provincie plaatsvinden of gepland zijn. Knelpunten worden zo gemakkelijk herkend. Door tijdig af te stemmen kan de overlast zo veel mogelijk worden beperkt.

Op de website is een kaart te raadplegen waarop de bezoeker kan inzoomen tot op wijkniveau. Als de bezoeker op een wegvak klikt wordt bij het kaartje aangegeven om wat voor werkwerkzaamheden het gaat. Weggebruikers die niet ongewenst geconfronteerd willen worden met stremmingen of omleidingen kunnen via de website tijdig een alternatieve route zoeken. De website is ook te raadplegen via de gemeentelijke websites en via www.drenthe.nl.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl