Nieuw-Vlaamse Alliantie

N-VA Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Loones bindt de kat de bel aan inzake ontwikkelingssamenwerking (26/04/02)

In de Commissie voor Buitenlandse en Europese Aangelegenheden van 25 april jl., interpelleerde Vlaams Volksvertegenwoordiger Jan Loones (N-VA) minister Bert Anciaux, Vlaams minister bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking.

De interpellatie handelde enerzijds over het Vlaamse beleid inzake ontwikkelingssamenwerking naar aanleiding van de onrustwekkende resultaten van het onderzoek van prof. Develtere van het Hoger instituut van de Arbeid (Hiva). Anderzijds werd dieper ingegaan op de regionalisering en overheveling van ontwikkelingssamenwerking zoals vastgelegd in het Lambermontakkoord.

Minister Anciaux bleek zeer gevoelig voor de vragen van de heer Loones. Zo deed hij een uitdrukkelijke oproep tot loyaliteit aan diegenen die het Lambermontakkoord hebben goedgekeurd. Hij stelde ook dat "het hoog tijd wordt dat de Vlaamse meerderheidspartijen op alle beleidsniveaus dezelfde taal spreken en zich niet blijven verstoppen achter achterhaalde taboes". De N-VA deelt deze mening en eist een volledige regionalisering van ontwikkelingssamenwerking.

Auteur:
Nieuw Vlaamse Alliantie
Jan Loones, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Jan Loones
Telefoon: 058/51.37.38
Fax: 058/51.99.54
E-post: jan.loones@n-va.be
Url: www.koksijde.be/janloones