Politie Amsterdam-Amstelland

Koninginnedag 2002
25-4-2002. Net als ieder jaar zal Koninginnedag in Amsterdam weer uitbundig worden gevierd. De politie Amsterdam-Amstelland zal er alles aan doen om de dag feestelijk te laten verlopen. Dat kan alleen als bewoners en bezoekers van de hoofdstad zich aan een aantal spelregels houden. Wilt u weten wat er wel en niet mag op Koninginnedag, kijk dan op de site van de gemeente Amsterdam.


---

Slagersjongen raakt gewond
26-4-2002. Vanmiddag liep een 15-jarige medewerker van een slagerij aan de Ceintuurbaan een slagaderlijke bloeding op. De jongen was aan het uitbenen, schoot uit en stak zich met een mes in zijn lies. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht. Hij is buiten levensgevaar.


---

Auto te water Mauritskade
26-4-2002. Vannacht rond twee uur raakten een 22-jarige bestuurder van een personenauto en zijn passagier te water op de Mauritskade. Beiden zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mochten zij naar huis.

De auto kwam uit de richting van het Weesperplein. Bij een een flauwe bocht naar links op de s-Gravesandestraat, verloor de bestuurder de macht over het stuur en belandde in het water. De inzittenden konden zelf via het raampje uit het voertuig komen. Door voorbijgangers werden de mannen op de kade geholpen. Met behulp van brandweer en een politiekraan werd de auto uit het water getakeld.
---