Gemeente Amsterdam


---
|
School de Achthoek hoeft niet tijdelijk te verhuizen

School de Achthoek hoeft niet tijdelijk te verhuizen

De wethouder Ruimtelijke Ordening, Duco Stadig, heeft na overleg met betrokkenen ingestemd met de handhaving van de huidige noodschool op de plaats van Nieuw Argentinië met maximaal een jaar. De basisschool De Achthoek kan dus op deze locatie blijven tot 1 augustus 2003 als de nieuwe permanente school wordt geopend. Hiermee komt de wethouder tegemoet aan het verzoek van de school, het stadsdeel Zeeburg en diverse organisaties. Leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 van De Achthoek boden de wethouder afgelopen maandag (22 april) een bundel met brieven en handtekeningen aan.

In de Rietlanden, aan de Oostelijke Handelskade, wordt een gecombineerde school en kantoorgebouw gerealiseerd. Op de begane grond komt de school en op de verdieping een kantoorfunctie. De oorspronkelijke start van de bouw was gepland op 17 februari jl., maar is vertraagd. Op de locatie Nieuw Argentinië staat momenteel de noodschool van De Achthoek. Deze noodschool zou volgens afspraak in augustus 2002 weg moeten, omdat er gestart zou worden met het bouwrijp maken voor de planontwikkeling door de woningbouwvereniging Het Oosten. Het plan omvat 266 woningen, waarvan 80 sociale huur, ca. 1900 m² bedrijfsruimte en ca. 300 parkeerplaatsen. De start van de bouw stond gepland voor 1 januari 2003.

Door de vertraging van de bouw van de school in de Rietlanden, is gezocht naar alternatieve locaties in het stadsdeel Zeeburg. Geschikt leek de locatie van het toekomstige Rietlandpark. Echter door de leerlingen en omwonenden werd verzocht de ontwikkeling van het gebied Nieuw Argentinië uit te stellen en de noodschool langer op de locatie Nieuw Argentinië te laten staan. Deze week is besloten dat de noodschool op de locatie Nieuw Argentinië tot uiterlijk 1 augustus 2003 kan blijven staan. Dit betekent dat op deze locatie ook uitbreiding van de noodschool met ca. 10 lokalen kan plaatsvinden, een verzoek dat door de school begin dit jaar bij het stadsdeel is ingediend. Het is de bedoeling dat de school vóór 1 augustus 2003 kan verhuizen naar de nieuwe school aan de Oostelijke Handelskade. De locatie Nieuw Argentinië moet op 1 september 2003 worden opgeleverd aan de ontwikkelaar van het gebied,
2
de woningbouwvereniging Het Oosten. Derhalve zal naar verwachting in mei 2003 gestart worden met de sloop van de panden aan de Oostelijke Handelskade 31 en 33.

Amsterdam, 26 april 2002 Paul van Yperen

^


-

© gemeente Amsterdam - 26-04-2002