Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 26-04-2002 Persbericht district Aa & Dommel

MAN DODELIJK VERONGELUKT

Op de N65 bij Helvoirt is donderdagmiddag een automobilist tegen een boom gereden. De bestuurder, een 43-jarige man uit Tilburg, was vrijwel op slag dood. De automobilist raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom aan de zijkant van de weg. Reanimatie van omstanders mocht niet meer baten. Tegen 17.00 uur zijn beide rijbanen weer voor alle verkeer vrijgegeven.

VANDALEN AANGEHOUDEN

Vannacht heeft de politie aan de Molenstraat in Vught twee Boxtelaren aangehouden op verdenking van vele vernielingen die vannacht in de Molenstraat zijn gepleegd. De politie was al attent op vernielingen aan de oude brandweerkazerne, vannacht zag de surveillance dat er een brievenbus van de muur was gerukt, een kliko was omgegooid, planten uit bloembakken waren gehaald en op straat gegooid en een autospiegel was vernield. Bij de brandweerkazerne rende vervolgens een jongen de straat over, die na een korte sprint door de politiemensen in de kraag kon worden gevat. De 22-jarige Boxtelaar werd ingesloten. Zijn 23-jarige compaan kon even later in zijn ouderlijke woning worden aangehouden. Ook hij werd ingesloten. Het duo wordt ook in verband gebracht met vernielingen (autospiegels en antennes vernield) die vannacht aan het Ursulinenpad zijn gepleegd.

KRATTENDIEF BETRAPT

Vannacht is op het terrein van een supermarkt aan de Rooiseheide te Schijndel een 18-jarige jongen uit Horst betrapt op het stelen van emballage. De surveillance zag enkele fiet-sen bij het hek en ging poolshoogte nemen. Bij hek stonden een jongen en een meisje, hun compaan was over het hek geklommen. Deze was inmiddels aan de andere kant over het hek geklommen en kon daar worden aangehouden. Daar hij geen vaste woon- of verblijf-plaats heeft, is de jongen voor de nacht ingesloten geweest.

WONINGINBRAAK

In een huis aan de Jachterf in Vught is donderdagavond ingebroken. Er was een ruit inge-gooid, uit de woning verdween een GSM, sieraden en een videorecorder.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Structuurweg in Schijndel is vannacht een 55-jarige Schijndelaar betrapt op het rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal uitgereikt. Op de Witven-seweg in Esch is vannacht een 67-jarige Vughtse aangehouden nadat ze te veel had ge-dronken. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

FLITSKAST VERNIELD

De radarkast langs de Bosscheweg in Boxtel is vannacht door onbekenden vernield door er een brandende autoband overheen te gooien.