Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 26-04-2002 Persbericht district Den Bosch

JONGEREN BELAGEN KINDEREN

Donderdagmiddag heeft een 20-tal allochtone jongeren amok gemaakt bij een flat aan de Copernicus-laan in Den Bosch. Een vrouw en haar 7-jarig zoontje waren even te voren door een groep jongeren op het schoolplein lastig gevallen en weggejaagd. Haar kind en een ander meisjes mochten niet op klimrek spelen. De vrouw werd ook uitgescholden. Op een gegeven moment kwam de groep met houten palen en stenen op de vrouw af. Een medewerker van de Weenergroep - die daar aan het werk was - wilde het voor de vrouw opnemen, maar deze werd hierop in elkaar geslagen. Bij de flat aangekomen sloegen de jongeren een ruit van het portiek in. De politie ging na de melding meteen ter plaatse., maar de jongeren waren al weg. De politie houdt het schoolplein de komende tijd goed in de gaten.

TELEFOON GESTOLEN

Uit een telefoonwinkel aan de Hinthamerstraat in Den Bosch is donderdagmiddag een zg. i-mode telefoontoestel (waarde 700,-) door een drietal jongeren gestolen. De telefoon zat in een zuil in de zaak, de jongeren schroefden het toestel los en verdwenen. Een medewerker liep achter ze aan, maar verloor ze bij de Arena uit het zicht. Daar stapten ze in een bus, die ze op de Parade weer verlieten.

VERVALSTE PAPIEREN

Op het Belastingkantoor aan de Kooikersweg in Den Bosch is donderdagmiddag iemand aangehouden die via een vervalste Franse identiteitskaart een Sofi-nummer wilde aanvragen. De man, een 29-jarige Algerijn, werd overgebracht naar het bureau en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie omdat hij illegaal in Nederland is. Vandaag is bij een slachterij aan de Veemarktkade in Den Bosch een 33-jarige Algerijn ook wegens valse papieren aangehouden Ook hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

STRAATROOF

Vandaag heeft een 65-jarige Bosschenaar aangifte gedaan van straatroof. De man liep don-derdagavond tegen middernacht vanaf de Orthenseweg de Fort Orthenlaan in, toen er twee mannen uit de bosjes opdoken. Een van de mannen pakte hem vast, terwijl de ander hem de portemonnee afhandig maakte. Daarop sprongen de mannen in een kleine rode auto, die ver-volgens met hoge snelheid wegreed richting het Schaarhuisplein. Het slachtoffer bleef onge-deerd, de overvallers waren beide jongemannen met donker haar en een getinte huid.

VOETBALLERS OP DE VUIST

Donderdagavond is een voetbalwedstrijd tussen een Haarsteegse en Bossche voetbalclub op het voetbalterrein aan de Priemsteeg uitgelopen op een massale vechtpartij, waarbij vijf voetballers zich onder doktersbehandeling moesten stellen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de vechtende partijen al gescheiden. Aanleiding was een bal die over de lijn ging, waarop een Haarsteegse voetballer een klap in zijn gezicht kreeg. Hierop gingen alle spelers met elkaar op de vuist. Verschillende Haarsteegse voetballers hebben aangifte gedaan.

AMOKMAKER AANGEHOUDEN

Donderdagavond heeft de politie op het NS-Station aan het Stationsplein een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij problemen had gemaakt met een aantal conducteurs over een vermeende diefstal uit een winkel op het station. Ook gaf hij een kopstoot aan een van de conducteurs. Toen hij door de politiemensen werd aangehouden, wilde hij de conducteurs te lijf. Onder veel verzet kon de man geboeid en onder dreiging van pepperspray-gebruik in de politie-auto worden gezet en naar het bureau worden gebracht. Daar is hij ingesloten.

AUTODIEF AANGEHOUDEN

Vannacht is een 31-jarige man op de A2 bij Utrecht aangehouden nadat hij eerder op de A2 bij Hedel had getankt zonder te betalen. Bij aanhouding bleek dat de man de auto waarin hij reed, diezelfde avond aan de Sint Janssingel in Den Bosch had gestolen. De man verkeerde onder invloed van drugs, en was tijdens de achtervolging op de snelweg ook nog eens ge-draaid en tegen het verkeer ingereden. De man is ingesloten, ook omdat hij nog een aantal niet betaalde bekeuringen op zijn conto had staan.