Gemeente Vianen

7. Nieuw college voor Vianen

Vianen heeft nieuw college

Het nieuwe college van Vianen met van links naar rechts de heer Van der Bruggen, mevrouw Kroon-Westra, mevrouw Koreman (burgemeester), mevrouw Allard-de Greeff en mevrouw Stolk-Bleeker; op de foto ontbreekt loco-secretaris de heer A.C. van Mourik.

De gemeenteraad van Vianen koos op 25 april 2002 een nieuw college van burgemeester en wethouders. Hierin hebben de volgende personen zitting:


* mw. drs. D.A.M. Koreman, burgemeester

* mw. S.W.M. Allard-de Greef, Platform Vianen, betrekkingsomvang 60%
* mw. drs. B. Kroon-Westra, CDA, betrekkingsomvang 90%
* dhr. H.A.J.M. van der Bruggen, VVD, betrekkingsomvang 90%
* mw. drs. M.H. Stolk-Bleeker, Lokaal Alert, betrekkingsomvang 90%
* secretaris van het college is de heer A.J.M. Kerstens
Het college heeft in de onderhandelingen die tot dit resultaat hebben geleid de volgende portefeuilleverdeling gemaakt. Mevrouw Koreman behartigt de bestuurlijke organisatie en coördinatie, openbare orde en veiligheid en personeel en organisatie. Mevrouw Allard-de Greef heeft de zorg voor communicatie en voorlichting, ruimtelijke ordening, monumentenzorg en stedelijke vernieuwing.
Mevrouw Kroon-Westra houdt zich speciaal bezig met sociale zaken, maatschappelijke zorg, onderwijs, volksgezondgheid, cultuur en buitenlandse betrekkingen.
De heer Van der Bruggen ontfermt zich over financiën, economische zaken, werkgelegenheid, verkeer, vervoer en waterstaat, het project investeringsbudget stedelijke vernieuwing Vijfheerenlanden en de revitalering bedrijventerrein.

Het college heeft zijn doelstellingen voor de raadsperiode 2002-2006 vastgelegd in een collegeprogramma dat een dag eerder aan raadsleden en andere belanghebbenden was toegezonden. Dit programma kan vanaf deze plaats worden gedownload in Word.