Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-04-2002 2e Persbericht 26 april 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Meisje van tas beroofd
Op de Sterrenlaan is vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur een 18-jarig meisje uit Eindhoven van haar tas beroofd. Het meisje fietste richting Winkelcentrum Woensel toen plotseling een bromfiets met twee personen naast haar kwam rijden. De persoon die achterop zat trok de tas van de schouder van het meisje. Hierdoor viel ze op de grond. In de tas zaten een GSM en enkele schoolboeken. Beide personen zijn op een zwarte bromfiets met de buit gevlucht. Ze droegen beiden een zwarte helm. De persoon die achterop zat had een gele jas aan. Getuigen van de beroving worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Inbraak in auto
Op de Hoogstraat is vrijdag rond 11.05 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een auto op een parkeerterrein aan deze straat. Omstanders zagen de verdachte in een auto zitten en hielden hem aan en droegen hem vervolgens over aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Sophialaan is tussen donderdag 23.45 uur en vrijdag 6.30 uur een portemonnee met een paar Euro en een paar pasjes gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Best: Woninginbraak
Uit een woning aan de Mauritslaan zijn tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 7.15 uur een attachékoffer met daarin een vulpen, autosleutels en een portemonnee met ongeveer 20 Euro, een identiteitskaart en enkele pasjes, weggenomen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Budel: Auto gestolen na inbraak in woning
In een woning aan de Zwaluw is tussen donderdag 23.00 en 7.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken. Uit de woning werden de sleutels weggenomen waarmee een zwarte BMW 316I met het kenteken 08-HV-DF, die op de oprit stond, werd weggenomen.

Budel: Bestelbus gestolen
Vanaf de Graafschap Hornelaan is tussen donderdag 22.30 uur en vrijdag 6.45 uur een paarse Mercedes Vito met het kenteken VS-XN-06 gestolen. In de auto lag een grote partij gereedschap ter waarde van enkele duizenden Euros.

Gemert: Autogordelcontrole
Op de Vondellaan is vrijdag een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 38 voertuigen gecontroleerd. 11 personen kregen een bekeuring.

Mierlo: Fiets uit berging gestolen
Uit een berging behorende bij een woning aan de Heer van Rodestraat is donderdag tussen 20.00 en 21.30 uur een kinderfiets gestolen. De dader is binnengekomen door een niet afgesloten deur.

Veldhoven: Insluiper neemt auto weg
Een insluiper is via een niet afgesloten achterdeur een woning aan de Vesta binnengekomen. Uit de woning werden een portemonnee, twee jassen, sieraden en autosleutels weggenomen. Vervolgens werd met behulp van de autosleutels een blauwe Fiat Uno met het kenteken ZX-30-GX weggenomen. De auto stond voor de woning geparkeerd.

Valkenswaard: Inbreker mogelijk gevlucht vanwege TV In een woning aan de Hulstbeemd is vrijdag rond 4.00 uur ingebroken. De bewoonster lag te slapen en hoorde gestommel in de woonkamer. Hierop zette ze de TV aan. Mogelijk is de dader hierdoor geschrokken en gevlucht. Uit de woning werd een GSM weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.