Ingezonden persbericht

Persbericht

Infobel Belgium Business 2002: uitgebreide informatie over meer dan 900 000 Belgische bedrijven

Brussel, 26 april 2002 - Kapitol, de Belgische uitgeverij van de Infobel-producten en gespecialiseerd in de ontwikkeling van elektronische telefoongidsen van particulieren en bedrijven in Europa, stelt haar telefoongids van Belgische ondernemingen ter beschikking van het publiek. De cd-rom Infobel Belgium Business 2002 bevat gegevens van meer dan 900.000 bedrijven, zelfstandigen, vrije beroepen en vzw's in België. Ze zijn onderverdeeld in ruim 1.000 beroepscategorieën.

Infobel Belgium Business 2002 is voorzien van talrijke zoekcriteria. Daarnaast beschikt de gids ook over de typische kenmerken van alle Infobel-telefoongidsen op cd-rom en dvd-rom, waaronder taalkeuze, omgekeerde opzoeking, geolokalisatie, export van gegevens, drukken van etiketten, lijsten en briefhoofden en links naar on-linediensten.

Naast de klassieke opzoekingen (op bedrijfsnaam, plaats, postcode, straat, huis- en telefoonnummer) biedt Infobel Belgium Business 2002 de mogelijkheid om te zoeken op de naam van de bedrijfsleider, de NACE-beroepscode, BTW-nummer, aantal personeelsleden, omzet, nettoresultaat, jaar van oprichting en rechtsvorm. Deze criteria kunnen ook gecombineerd worden in functie van de wensen van de gebruiker. Zo kan hij zijn opzoeking verfijnen en optimaliseren.

De versie 2002 van Infobel Belgium Business biedt twee nieuwe opties: de toevoeging van de naam van een tweede bedrijfsleider en een kredietindicator. Dat laatste geeft een idee over de financiële toestand van het bedrijf dat de gebruiker zoekt. Een groene aanduiding wijst op een normale of positieve stand van zaken. Bedrijven waarvan de cijfers meer duiding vragen, krijgen een oranje aanduiding.

Infobel Belgium Business 2002 is op diverse vlakken een onmisbaar en bijzonder praktisch werkinstrument voor bedrijven. De telefoongids biedt ondersteuning bij opzoekingen, enquêtes, financiële evaluatie en boekhoudingstoepassingen en is tegelijk een tool voor marketingacties, mailings en de uitbreiding van gegevensbestanden.

Infobel Belgium Business 2002 is in België te koop in de winkel. Adviesprijs: 149,99 Euro. Bestellingen vanuit andere landen zijn mogelijk via de website.

Kapitol s.a./n.v., Sint-Jobsesteenweg 506, B-1180 Brussel, België Website: www.infobel.com

Over Kapitol
Kapitol werd in 1995 opgericht in Brussel. Het is een van de eerste Europese ondernemingen die een telefoongids op cd-rom uitbracht. Het bedrijf creëerde als eerste in de wereld een internetsite met een telefoongids van particulieren (onder de merknaam Infobel) en gaf als eerste een Europese telefoongids op dvd-rom uit. Alle media samengenomen (internet, cd- en dvd-roms), ontwikkelt en beheert Infobel een gegevensbank van ongeveer 130 miljoen Europese telefoonabonnees. Die wordt voortdurend geactualiseerd en aan iedereen ter beschikking gesteld. Naast de B2C- en B2B-telefoongidsen, biedt Kapitol ook e-business diensten en webvertising aan. Kapitol is actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft 21 medewerkers en behaalde in 2001 een omzet van 4,61 miljoen EUR. Voor meer informatie: http://www.infobel.com, http://www.teldir.com of tel. +32 2 379 29 40.

De producten van Kapitol, waaronder Infobel Benelux 2002, worden in Nederland gedistribueerd door:
Tech Data Nederland B.V., Postbus 1643, 3600 BP MAARSSEN. Tel.: 0346-585000, Website: www.techdata.nl.