VERENIGING EIGEN HUIS

Eigen Huis: bepaal welke politieke partij bij u past

PERSBERICHT
260402/59

EIGEN HUIS: BEPAAL WELKE PARTIJ BIJ U PAST
Vereniging Eigen Huis introduceert interactieve verkiezingsverkenner

Op basis van de verkiezingsprogramma's van de grootste politieke partijen presenteert de Vereniging Eigen Huis vandaag haar verkiezingsverkenner. De verkenner geeft geen stemadvies, maar laat standpunten zien van de politieke partijen over zaken die te maken hebben met het eigen woningbezit.

Politieke partijen doen in hun verkiezingsprogramma's voorstellen die betrekking hebben op alle aspecten van het eigen woningbezit. Huizenprijzen en woonlasten zijn de afgelopen jaren tot grote hoogte gestegen. Moet daar volgens de kiezer wat aan gedaan worden? Waar en hoeveel woningen mogen er worden gebouwd en moet er belasting komen op het bouwen in de 'open ruimte'? De verschillen tussen politieke partijen blijken vooral op fiscaal gebied: de overdrachtsbelasting, onroerende zaakbelasting, het eigenwoningforfait en de hypotheekrenteaftrek. Wat moet daarmee gebeuren? Verlagen, opheffen of zo laten?

Kiezers hebben daar een mening over, maar weten wellicht niet precies hoe de verschillende partijen daarover denken. Aan de hand van tien vragen op eigen woninggebied kan men bepalen welke politieke partij het beste bij de eigen voorkeuren past. De eigen woningprogramma's van de (naar verwachting) negen grootste politieke partijen zijn in de verkenner verwerkt.

De verkiezingsverkenner vindt u op de website van de Vereniging Eigen Huis: 'www.eigenhuis.nl'.