Amsterdam RAI

Autovak RAI 2003
26 apr 2002

AUTOVAK RAI 2003 GAAT OP 10 MAART 2003 VAN START, na brede discussie en evaluatie met de branche.

De afgelopen maanden hebben Amsterdam RAI en RAI Vereniging Afd. Autovak een uitgebreide discussie gezocht met deelnemers van Autovak RAI. Aanleiding hiervoor waren onder andere de resultaten van de enquête die werd gehouden na afloop van de beurs in 2001. Hierbij kwam vooral naar voren dat men de beurs liever op andere dagen van de week zou zien. De zaterdag als beursdag bleek niet populair en vijf aaneengesloten werkdagen werden als zeer bevorderlijk aangeduid. De discussie leverde een verrassende oplossing op: Autovak RAI 2003 wordt gehouden van maandag 10 tot en met vrijdag 14 maart 2003.

Met het breed gedragen besluit om voor toekomstige Autovakbeurzen te kiezen voor een gehele (werk)week van exposeren, stond de organisatie
- Amsterdam RAI en RAI Vereniging - voor een uitdaging. In de periode in het najaar, die met ingang van 2001 was gekozen, bleek dit niet haalbaar. De oplossing lag verrassenderwijs in het voorjaar, waar de kalender van Amsterdam RAI voor de lange termijn nog mogelijkheden bood om deze wensen te kunnen honoreren.

Belangrijke verschuivingen
De nieuwe periode die voor meerdere jaren voor Autovak RAI wordt vastgelegd, past volgens de branchevertegenwoordigers uiteindelijk beter binnen de mogelijkheden van de bedrijfstak. De keuze voor deze periode biedt tevens de mogelijkheid om de beurs in zijn geheel aan één kant van het RAI-complex te organiseren. Het totaal aan oppervlakte blijft gelijk en de bezoekers zullen merken dat er extra tijd voor gesprekken en informatie is, omdat de afstanden kleiner zijn geworden.
Het wegvallen van de zaterdag in het programma wordt zelfs extra gecompenseerd doordat de beurs nu gedurende vijf werkdagen wordt gehouden. "Een bewuste keuze," aldus Product Manager Martijn Veldhuijzen van Zanten. "Tijdens de onlangs gehouden besprekingen bleek dat exposanten meer effect verwachten wanneer de beurs van maandag tot en met vrijdag wordt gehouden. Doordat we de beurs nu naar maart hebben verplaatst, biedt de bundeling in het Europacomplex inclusief de Amstelhal van Amsterdam RAI nog eens extra voordelen. Daarnaast tellen de Innovatie Prijs en het Themapaviljoen mee in de positieve beeldvorming over de beurs en zijn we in gesprek met branchepartijen over het koppelen van belangrijke momenten tijdens de beurs."

Openingstijden
Autovak RAI 2003 wordt in Amsterdam RAI gehouden van maandag 10 tot en met vrijdag 14 maart 2003. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur en de entree kost 8,- per persoon.

Amsterdam, 26 april 2002


---

--------------------------------------------- Noot voor de redactie /