Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 26 april 2002

Groningen: bestuurder onwel, botsing tegen brughoofd Een 26-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagmorgen gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen het brughoofd botste op de Roderwolderdijk bij Groningen. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene werd plotseling onwel waardoor hij een black-out kreeg. Het volgende moment botste hij al tegen het brughoofd. Vermoedelijk droeg hij geen gordel en knalde met zijn hoofd tegen de voorruit. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Tijdens het stabiliseren van het slachtoffer botste een passerende automobilist tegen de ambulance Hierdoor ontstond er schade, waardoor een andere ambulance ter plaatse moest komen om de Stadjer te vervoeren.

Appingedam: zware vernielingen
In Appingedam is donderdagnacht bij een supermarkt aan het Overdiep voor ruim 1500 Euro schade veroorzaakt door onbekenden. De eigenaar van de zaak constateerde vrijdagmorgen dat de welkomszuil was vernield en dat twee vlaggen van de mast waren losgesneden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Appingedam: tasjesroven opgelost
Met de aanhouding van een 36-jarige Algerijn, die verblijft op een adres in Groningen, heeft de politie meer dan veertig tasjesroven opgelost die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden in Appingedam, Delfzijl, Uithuizen, Winschoten en Hoogezand. De man werd op 20 maart jl. aangehouden, nadat hij in Appingedam in de winkelstraat werd herkend aan het opgegeven signalement van slachtoffers. De verdachte heeft overigens geen bekentenis afgelegd. Aan de hand van de werkwijze en getuigenverklaringen, waar onder enkelen die hem duidelijk hebben herkend, heeft de politie ruim veertig soortgelijke zaken bij hem kunnen brengen. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Van de buit is nagenoeg niets terug gevonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (0,13 euro/min)