Keywords: TNO Web, Perskamer, Kraamzorg, gezondheidszorg

Perskamer

TNO heeft geen onderzoek gedaan naar kwaliteit verbindingen GSM - Wel bezig een gevalideerd onderzoeksmethode te ontwikkelen

TNO

26 april 2002

In een aantal krantenpublicaties deze week staat dat TNO voor Vodafone onderzoek heeft gedaan naar de kwaliteit van de verbindingen voor mobiele telefonie van alle Nederlandse operators. Deze media hebben deze informatie nooit bij TNO noch bij Vodafone als zodanig geverifieerd.

TNO hecht er aan met klem te laten weten dat TNO een dergelijk onderzoek NIET heeft gedaan. TNO wordt juist op dit moment door alle operators en het directoraat-generaal voor Telecommunicatie en Post (DGTP) van het ministerie van Verkeer en Waterstaat betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe eenduidige kwaliteitsstandaard. De reden daarvoor is juist dat TNO niet eerder door een van de operators is gevraagd onderzoek te doen of te valideren. De suggestie zoals bijvoorbeeld op 25 april 2002 in het Algemeen Dagblad dat TNO als onafhankelijk onderzoeksorganisatie "draait wat de klant vraagt" is dus onjuist en suggestief.

Werken aan gevalideerde onderzoeksmethode voor kwaliteit verbindingen De verwarring kan zijn ontstaan tijdens een perspresentatie van Vodafone op 19 april jl. Daar heeft Vodafone verteld testen uit te voeren die passen in een methode die naar waarschijnlijkheid door TNO beoordeeld, geaudit en gevalideerd zal gaan worden en die door alle operators zal worden uitgevoerd. Het doel van deze validering is om eindelijk eenduidige en voor iedereen vergelijkbare gegevens te krijgen over de kwaliteit van mobiele verbindingen.

Vodafone heeft in een verklaring aan TNO laten weten het te betreuren dat TNO als auditor van Vodafone in de media is verschenen.

Meer informatie:
TNO Certification

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA, Delft

TNO Wegwijzer
telefoon 015 269 69 69
fax 015 261 24 03
e-mail wegwijzer@tno.nl

---