Gemeente Zwijndrecht

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Ter gelegenheid van Koninginnedag reikt burgemeester Scholten a.s. vrijdag een aantal Koninklijke Onderscheidingen uit. De plechtigheid wordt gehouden op vrijdag 26 april a.s. om 10.00 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis. De onderscheidingen worden uitgereikt aan:
---

De heer G. van Dantzig - lid in de orde van Oranje Nassau Al 20 jaar maakt hij zich verdienstelijk op het terrein van de bridgesport. Onder meer als districtscompetitieleider van het district Dordrecht van de Nederlandse Bridgebond, een technische veeleisende functie. Verder het organiseren van diverse bridgecompetities in het district Rotterdam waaronder ook de Drechtsteden. In zijn dagelijkse werkzaamheden is hij hoofd Interne Dienst van het voormalige bouwcentrum Rotterdam.

---

De heer J. de Bloeme - lid in de orde van Oranje Nassau Al vele jaren is hij een zeer actief brandweerman, dit naast zijn dagelijkse werkzaamheden als werkvoorbereider bij KPN Nederland. Niet alleen de brandweer maar ook het jeugdwerk, de kerken en het schoolbestuur profiteren van zijn betrokkenheid en zijn inzet.
---

Mevrouw H. Kuijper - lid in de orde van Oranje Nassau Mevrouw Kuijper heeft zich al 24 jaar ingespannen voor het kerkenwerk. Niet alleen voor het Zwijndrechtse maar ook op landelijk gebied alsmede vertegenwoordiging in het buitenland van de Nederlands Hervormde Kerk. Zij zet zich al die jaren belangeloos in voor de zorg voor haar medemens met name voor minderbedeelden.

---

De heer J. Striegel - lid in de orde van Oranje Nassau Sinds jaren is de heer Striegel actief voor de lokale omroep Atos en de ziekenomroep Rano. Daarnaast vervult hij in verschillende functies vrijwilligerswerk bij de kerk en bij het vervoer van bejaarden.
---

De heer G.C. Westdijk - lid in de orde van Oranje Nassau Voor het plaatselijke en regionale Rode Kruis is de heer Westdijk onmisbaar. Hij maakt zich al 20 jaar verdienstelijk als EHBO-er en was vervolgens staflid opleidingen, colonnecommandant, liason van het regionaal peloton docent EHBO en is coördinator voor de nationale medische sociale hulpverlening.

---

De heer L.Th van den Boomgaard - ridder in de Orde van Oranje Nassau Tijdens en na zijn lange en succesvolle ambtelijke loopbaan was en is de heer Van Den Boomgaard verdienstelijk binnen de sportwereld, in het onderwijsveld en in de zorgsector. Hij is hierbij vele jaren achtereen stimulerend geweest voor de samenleving.

---

De heer C.N. Crans - ridder in de Orde van Oranje Nassau Als fractievoorzitter voor PPR en Groen Links was hij 12 jaar lid van de gemeenteraad. Daarnaast heeft hij vele hoofd- en nevenfuncties vervuld op het terrein van het onderwijs, bij het ministerie van VWS en de media en bij de omroep. Zijn verdiensten zijn talrijk op lokaal, regionaal en internationaal terrein. Hij heeft zich tevens voortreffelijk ingezet op het gebied van bescherming van de jeugd tegen schadelijke invloed van de media.

---

De heer J.L. van Gortel - lid in de orde van Oranje Nassau Naast zijn fulltime functie bij een bank is de heer Van Gortel langdurig vrijwillig actief. Hij zet zich onder meer in voor de jaarlijkse viering van Koninginnedag, de jaarlijkse organisatie van de Dodenherdenking, het Samen-op-weg proces binnen de Protestante Kerken en bij de Skivereniging Dordrecht. Bij de skivereniging Dordrecht was hij 22 jaar actief en vanaf 1989 bij de landelijke organisatie van de Nederlandse Skivereniging. Binnen deze club is hij initiatiefnemer en organisator van de landelijke school-ski-kampioenschappen. Binnen de kerk is hij verder actief op het terrein van het vervoer van bejaarden, voor het jongerenwerk, verdiepingsbijeenkomsten, discussiebijeenkomsten en zomerkampen.
---

De heer W. Harinck - lid in de orde van Oranje Nassau Naast het runnen van zijn kapsalon was hij actief en leidinggevend als voorzitter van de stichting `'t Geldt zonder Grenzen'. Die stichting heeft mede de bouw van de Lunenhof mogelijk gemaakt. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet in de kappersvereniging en op welzijnsgebied.
---

De heer D.A. Uhlen - lid in de orde van Oranje Nassau Hij is al sinds 15 jaar de organisator van de Uitgaansdag bejaarden en Gehandicapten. Daarnaast zet de heer Uhlen zich al jaren in voor diverse Bewonersverenigingen.

---

Mevr. L.F. Hollander - Pors - lid in de orde van Oranje Nassau Mevrouw is al 20 jaar voorzitter van de huurdervereniging Meerdervoort. In deze hoedanigheid organiseert zij zeer veel activiteiten in en voor haar wijk zoals de Brabantse koffietafel voor 65 plussers.
---