Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 26-04-2002 Mediabericht 26 april (extra bericht 22.45 uur)

VENRAY Uitslaande brand in zalencomplex

VENRAY Vrijdagavond om 17.20 uur brak er brand uit in een zalencomplex aan de Gasstraat in Venray. Op dat moment bevonden zich zon 100 mensen in het complex. De aanwezigen konden het pand tijdig verlaten en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het sein brand-meester werd gegeven om 20.15 uur. Het complex bestaat uit twee gedeeltes. Het nieuwe deel bleef gespaard en het oude gedeelte is voor een groot deel verwoest door de brand. Vanwege de flinke rookontwikkeling werden omwonenden verzocht om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen gemeten die schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt momenteel of er asbest in het pand aanwezig was.

Bij het uitbreken van de brand was er een feestelijke bijeenkomst (diploma-uitreiking) van de stichting Thuiszorg Noord-Limburg. De aanwezigen konden vrij snel op eigen gelegenheid het pand verlaten en huiswaarts keren. De huisartsenposten in Noord- en Midden-Limburg zijn geïnformeerd over de brand omdat vanwege de sterke rookontwikkeling de aanwezigen eventueel alsnog klachten kunnen krijgen aan de luchtwegen.

In totaal zijn er 70 hulpverleners actief geweest. Tien politiemedewerkers en zestig leden van de brandweer. De brandweerkorpsen uit Venray, Meerlo-Wanssum en Horst waren betrokken bij de bestrijding van de brand. Ter ondersteuning is in het begin van de avond eveneens het Regionale Coördinatie Centrum operationeel geworden.

De politie is gestart met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Op dit moment zijn daarvan nog geen resultaten beschikbaar. Ook het schadebedrag is op dit moment nog niet bekend. De brandweer is nog bezig met de nabluswerkzaamheden. Vermoedelijk zal dit nog enkele uren in beslag nemen.