Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 27 april 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Winschoten: man opgepakt voor dronkenschap
Een 24-jarige inwoner van Winschoten is vrijdagnacht op de Marktstraat in zijn woonplaats aangehouden voor dronkenschap. Tevens dreigde hij voortdurend om een fiets door het raam van een café te gooien waar hij niet meer in mocht. De man is ingesloten in een dronkemanscel om zijn roes uit te slapen. Na het afleggen van een verklaring kon hij in de loop van de ochtend het bureau weer verlaten.

Hoogezand: dronken vrouw valt van fiets
De politie en een ambulance moesten vrijdagavond tegen middernacht uitrukken voor een vrouw die met haar fiets was gevallen op de Gorechtlaan in Hoogezand en vermoedelijk daardoor gewond was geraakt. Al vrij snel kwamen de hulpverleners tot de conclusie dat het om dronkenschap ging, waardoor de vrouw nauwelijks op haar benen kon staan. De 34-jarige inwoonster van Hoogezand is thuis afgeleverd met de mededeling dat ze een bekeuring krijgt voor openbare dronkenschap.

Hoogezand: alcomobilist
Een 25-jarige inwoner van Onderdendam is vrijdagnacht op de Gorecht Oost in Hoogezand betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Controle gaf aan dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: alcomobilist van de weg
Een 58-jarige automobilist uit Drieborg is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur met zijn auto van de weg geraakt op de Rijksweg 33 bij Zuidbroek. Hij kwam van de richting van de A7 en raakte ter hoogte van de brug op de linker weghelft. Vervolgens reed hij via het talud naar beneden waar de auto in de struiken tot stilstand kwam. De man is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis Daar werd in verband met alcoholgebruik bloed bij hem afgenomen voor nader onderzoek van het promillagegehalte. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Het hondje van de man dat ook in de auto zat is ondergebracht in het hondenhok bij het politiebureau in Veendam.

Beerta: gewond bij botsing personenautos
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Bovenlandenstraat met de Buitenlandenstraat in Beerta is vrijdagavond een 59-jarige inwoner van Beerta gewond geraakt. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie moest blijven. Betrokkene reed over de Buitenlandenstraat en verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende andere automobilist, een 58-jarige dorpsgenoot. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: autodief aangehouden
Een 21-jarige Stadjer is vrijdagnacht door enkele passanten aangehouden terwijl hij bezig was in te breken in een geparkeerde auto op het Kardingerplein in Groningen. Een van de passanten zag, dat de betreffende man zich verdacht gedroeg in de buurt van de auto. Toen hij even later hoorde dat er een ruit werd ingeslagen begreep hij dat het om een autodief ging en haalde hij een kennis te hulp. De man werd daarna vastgehouden tot de komt van de politie. Deze nam de man mee en sloot hem in voor nader onderzoek.

Groningen: kwade echtgenoot aangehouden
Een 28-jarige inwoner van Groningen is vrijdagavond aangehouden, nadat hij op straat voor zijn woning luidruchtig ruzie maakte met zijn echtgenote. Bovendien sloeg hij enkele deuken in de auto van zijn vrouw. Hij bleef hiermee doorgaan toen de politie arriveerde. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is met de nodige fysieke kracht meegenomen naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten.

Groningen: versufte chauffeur rijdt tegen vluchtheuvel Bij een 32-jarige Stadjer is vrijdagavond bloed en urine afgenomen, omdat hij zonder aanwijsbare redenen op de Ubbo Emmiussingel in Groningen met zijn auto tegen een vluchtheuvel was gereden. De man maakte een versufte indruk, maar had slechts weinig alcohol gedronken hetgeen uit een ademanalyse bleek. Uit het nadere onderzoek moet blijken in hoeverre medicijnen of verdovende middelen van invloed zijn geweest. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: kettingbotsing met zes personenautos Bij een kettingbotsing, vrijdagmiddag op de Rijksweg bij Ruischerbrug in Groningen, liepen zes autos schade. Dit gebeurde bij de verkeerslichten ter hoogte van de afslag met de Bakboordswal. Een 33-jarige inwoonster van ten Boer had te laat door, dat drie voor haar rijdende personenautos afremden, waardoor ze achter op haar voorganger botste. Hierdoor schoven de drie voor haar weer tegen elkaar. Vervolgens botste een 35-jarige automobilist uit Delfzijl, die als zesde in de rij reed, tegen zijn voorganger die vervolgens ook tegen de vier voor hem stilstaaande autos schoof. Vier van de zes autos moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De andere twee konden op eigen kracht doorrijden. De gemeente heeft het wegdek gereinigd omdat er olie was gelekt.

Groningen: inbreker eerder bekend dan de inbraken Twee agenten van een politiesurveillance hebben vrijdagnacht een bekende aangehouden die enige tijd daarvoor bleek te hebben ingebroken in twee woningen in Haren. De man was op zijn fiets rijdende gesignaleerd met opvallend veel goederen bij zich. Toen hij op de Oostersingel de politieagenten ontwaarde ging hij er als een speer vandoor. In de W.A. Scholtenstraat gooide hij zijn fiets en de tassen die hij bij zich had op de weg en probeerde al rennende te ontsnappen. Dit lukte niet, want even later werd hij door een van de agenten achterhaald en in de kraag gevat. De bagage bestond onder meer uit etenswaar, een laptop en een videocamera. Hij bekende vrij snel, dat hij die buit gemaakt had bij een inbraak aan de Sterremuurweg en Kruizemuntweg in Haren. De betreffende bewoners zijn door de politie hierover ingeseind en hadden de inbraak nog niet gemerkt. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vernieler aangehouden in politiebureau Een 29-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht aangehouden in het politiebureau voor het vernielen van de toegangsdeur. De man gaf luid schreeuwend aan dat hij de toegangsdeur zou intrappen, hetgeen hij vervolgens deed. In de hal bedreigde hij de dienstdoende agenten, waarna hij pepperspray kreeg toegediend, hetgeen hem rustig maakte. Hij is daarna ingesloten. In de loop van de ochtend zal hij nader worden gehoord.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (0,13 euro/min)