Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.35 uur

Rijden onder invloed

VINKEVEEN Een 37-jarige automobilist uit Amsterdam is op zaterdag 27 april omstreeks 00.50 uur op de Vinkenkade betrapt op het rijden onder invloed.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man was in 1997 en 2000 ook proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed van alcohol.

BREUKELEN Een 45-jarige automobilist uit Nieuwersluis is op zaterdag 27 april omstreeks 01.00 uur op de Straatweg betrapt op het rijden onder invloed.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn lichaam had. Omdat de man bleef weigeren zijn rijbewijs af te geven, die op grond van de uitslag door de politie ingevorderd moest worden, werd zijn auto inbeslaggenomen. Ook deze man bleek reeds eerder bekeurd te zijn voor het rijden onder invloed in 2001.

TIENHOVEN Een 50-jarige automobilist uit Neerijnen is vrijdagavond 26 april omstreeks 22.40 uur op de Looydijk betrapt op het rijden onder invloed.

Surveillerende politiemensen kwamen de man tegen op de brug over de Vecht tegen en moesten sterk uitwijken om een aanrijding met de slingerende automobilist te voorkomen.

De man reed vervolgens met hoge snelheid door, via de Maarsseveensevaart richting Tienhoven.Uiteindelijk lukte het de man te achterhalen en hem een stopteken te geven. Na de uitslag van de ademanalyse bleek dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man aangehouden voor diefstal bromfiets

BREUKELEN Een 33-jarige man uit Amsterdam is vrijdagavond omstreeks 22.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets.

Surveillerende politiemensen troffen de man slapend naast een bromfiets aan op de Straatweg nabij een bankgebouw. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets vrijdagmiddag was gestolen in de binnenstad van Utrecht. De man werd samen met de gestolen bromfiets voor nader onderzoek overgebracht naar bureau Paardenveld.

Fietsers bekeurd

WOERDEN Naar aanleiding van klachten van ondermeer het winkelend publiek over het fietsen in strijd met een verbod over de Voorstraat, heeft de politie vrijdagmiddag 26 april twintig fietsers bekeurd.

Groepen jongeren met elkaar slaags

WOERDEN Twee groepen jongeren kregen het vrijdagmiddag omstreeks 14.25 uur met elkaar aan de stok op de Jozef Israelslaan.

Het bleek te gaan om een groep uit Bodegraven en uit Woerden. De groep uit Bodegraven was om nog onduidelijke redenen verhaal komen halen. De groep uit Woerden verschanste zich in een nabij gelegen horecagelegenheid in afwachting van de komst van de politie. Een 16-jarige inwoner van Kockengen had enkele klappen gehad en heeft inmiddels aangifte gedaan. De groep uit Bodegraven is weggereden in twee autos.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietswrakken opgeruimd
WOERDEN Op dinsdag 23 april heeft de politie in samenwerking met de gemeente fietswrakken opgeruimd op het Stationsplein Zuid en Noord.

In totaal werden 27 fietswrakken meegenomen en gestald op het stadserf. Het ophalen door eigenaren is mogelijk, nadat men eerst een telefonische afspraak heeft gemaakt met het stadserf op telefoonnummer 0348 430966.

De rechtmatige eigenaar kan na betaling van 11,50 voor de gemaakte onkosten dan zijn of haar fietswrak terugkrijgen.

Regelmatig houdt de politie en gemeente dergelijke opruimacties van fietswrakken ter voorkoming van diefstal, vernieling maar ook ten gunste van het aanzien van de pleinen. In december 2001 werden nog 67 wrakken aangetroffen, in februari 37 stuks en nu dus 27 stuks.