Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.50 uur

Auto na ongeval in brand

HOUTEN Na een melding van een ongeval troffen politiemensen zaterdag 27 april omstreeks 02.45 uur op de Molen een personenauto aan. Er was echter niemand meer in of bij de auto. Bij het openen van het portier kwam er rook uit de auto en bleek deze in brand te staan.

Met een brandblusser konden de vlammen onder controle gebracht worden, waarna de gewaarschuwde brandweer het nabluswerk deed.

Gezien de sporen is de bestuurder vermoedelijk uit de bocht gevlogen, schampte daarna een boom en kwam daarna op een grasveld tot stilstand. De auto is weggesleept. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist te water

IJSSELSTEIN Een 38-jarige automobilist uit IJsselstein raakte vrijdagavond 26 april omstreeks 23.30 uur met zijn auto in het water langs de Achtersloot. De man liep geen lestel op, wel een nat pak.

Het ongeluk gebeurde toen de IJsselsteiner moest uitwijken voor een tegenligger die de bocht te kort nam. Hierbij raakte de auto van de 38-jarige man met de rechterwielen in de berm en schoot door het tegensturen plotseling de linkerberm in en vervolgens het water in. De tegenligger is onbekend gebleven.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 24-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagmiddag 26 april aangehouden omdat hij niet wilde meewerken nadat was geconstateerd dat hij aan het zwart rijden was in de tram op Weverstede.

De man kon geen geldig plaatsbewijs tonen en kreeg een proces-verbaal van de controleur. De man wilde niet meewerken waarop hij vervolgens door de ingeschakelde politie werd aangehouden en daarna op het politiebureau alsnog de bekeuring kreeg uitgereikt.