Ingezonden persbericht

Schilderijen met vrouwen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Wellicht meer dan enig ander thema prikkelen ze onze fantasie vanwege de fascinatie die zowel de maker als de mogelijke opdrachtgever voor dit onderwerp hebben gehad. En dan is er natuurlijk nog de fascinatie van de kijker, die vaak decennia, zo niet eeuwen later, nog steeds kan worden ontroerd door de voorgestelde vrouw. Over dit boeiende en vooral menselijke gegeven, deze fascinatie voor het onderwerp, gaat de tentoonstelling Liefde op het eerste gezicht. die van 27 april tot en met 8 september in het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch is te zien.

We hebben een aantal bekende, maar ook minder bekende Nederlanders gevraagd ons te vertellen wat hen fascineert in een van de vrouwenportretten in de tentoonstelling. Het gaat hierbij niet om het mooiste of beste schilderij, maar om het werk dat de meeste indruk op hen maakt. Deze reacties zijn te zien in Liefde op het eerste gezicht , te lezen in de teksten, te zien in tv interviews en te ontdekken in een speciaal computer programma.

Ook u kunt uw reactie op deze schilderijen aan ons laten weten. In het museum kunt u tijdens uw bezoek uw fascinatie voor een van de schilderijen invoeren in een speciaal programma. Deze informatie wordt dan 'real time' in de expositie verwerkt. Maar u kunt ook al vooraf uw keuze bepalen, zelfs nu op dit moment! Ga naar onze internet site www.noordbrabantsmuseum.nl/tent/liefde.html en kies daar het portret dat u het meeste boeit. Klik op 'Ik stem op dit schilderij' en stuur ons direct een e-mail waarin u vertelt waarom juist dit schilderij u het meeste aanspreekt.

Wij zijn heel benieuwd naar uw mening over deze bijzondere werken. Uw reactie is van 27 april tot en met 8 september voor alle bezoekers van de tentoonstelling Liefde op het eerste gezicht. terug te vinden in een speciale database.

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van het Noordbrabants Museum.

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808 / fax. 073-6877899