Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

27/04/02 Prinses Margriet neemt postzegel tien jaar Rode Kruis Bloesemwandeltocht in ontvangst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden neemt zaterdag 27 april 2002 op het Landgoed Mariënwaerdt te Beesd de nieuwe Rode Kruis Postzegel in ontvangst. Deze postzegel wordt eens in de vijf jaar uitgegeven. Dit jaar staat de postzegel in het teken van het tienjarig bestaan van de Nationale Rode Kruis Bloesemwandeltocht.

De Rode Kruis Bloesemwandeltocht wordt ieder voorjaar georganiseerd in de omgeving van Geldermalsen en voert de deelnemers langs en door de boomgaarden met bloesem en langs en over de rivier de Linge. De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis. De eerste keer, in 1992, namen er 6000 wandelaars aan deel. Daarna groeide dit aantal uit tot tussen de 16.000 en 21.000. Daarmee is de Bloesemwandeltocht de op een na grootste eendaagse wandeltocht van Nederland.

Prinses Margriet zal de Rode Kruis Postzegel in ontvangst nemen uit handen van de voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG, de heer P. Bakker. De frankeerwaarde van de zegel is 0,39 eurocent met een toeslag van 0,19 eurocent. Dit laatstgenoemde bedrag komt ten goede aan het Nederlandse Rode Kruis.