Ingezonden persbericht


   PERSBERICHT

    Alphen aan den Rijn, 2 april 2002

IN DE MEIVAKANTIE: AMERICAN WESTERN WEEK

MET DEMONSTRATIES EN SHOWS DOOR VELE COWBOY⤮S EN INDIANEN

In de meivakantie, van 27 april tot en met 5 mei 2002, zetten cowboys en indianen hun kampement op in Themapark Archeon.

De â¤~Dutch Indian Friends⤮ geven een gevarieerd, historisch beeld van het â¤oeWilde Westen⤝, de streken ten westen van de Mississippi in Noord-Amerika uit de periode 1830 â¤" 1880.

Een spectaculaire week met demonstraties en shows van cowboys en trappers, een pionierskamp met vijf huifkarren, een indianenkamp met vijf tepees, een trapperkamp en circa tien modellen tenten (verdeeld over trapper- en pionierskamp).

Uit New Mexico komen drie echte Pueblo-indianen (twee dansers en een drummer) om demonstraties van hun rituele dansen te geven. Er zijn dagelijks Country Line Dance demonstraties en er is een workshop waar men een dans kan leren. In samenwerking met de stichting European World of Bluegrass treedt er elke dag een Bluegrass band op.

Er zijn activiteiten zoals koken op authentieke wijze, duelschieten, tomahawkwerpen, messenwerpen, zweepslaan, schietdemonstraties, saloongevechten en er wordt een speciale demonstratie van het traditionele beadwork (kralen rijgen) gegeven.

TRADITIONELE LONGBOWWEDSTRIJD IN ARCHEON

Op zaterdag 27 april organiseert Archeon samen met die Scutterie van

St. Sebastiaen een longbowwedstrijd over 120 en 180 yards (164,6 meter) met traditionele houten bogen.