KNMVDIERGENEESKUNDE

Geneeskunde van paarden en gezelschapsdieren in de spotlights

Paardenprimeur op het jaarlijks internationale congres voor gezelschapsdierenartsen de Voorjaarsdagen op 27 en 28 april 2002 in de RAI in Amsterdam.

Aangezien de geneeskunde van het paard steeds vaker in combinatie met de geneeskunde van het gezelschapsdier wordt uitgeoefend, is het de hoogste tijd dat paarden een plaats krijgen op dit evenement.

De Voorjaarsdagen worden dit jaar al weer voor de 35ste keer georganiseerd. Het congres van de Groep Geneeskunde van het Gezelschapsdier (GGG) staat zowel nationaal als internationaal op de kaart en geniet wereldwijd een goede reputatie. Het congres heeft een geheel eigen identiteit ontwikkeld en staat bekend om een hoogstaand wetenschappelijk programma met een grote diversiteit aan onderwerpen die de revue passeren. Daarnaast wordt ook veel aandacht besteed aan de presentatie van de veterinaire industrie, resulterend in een sfeervolle tentoonstellingsvloer. Hier wordt het nieuwste van het nieuwste op gebied van voeding, geneesmiddelen en medische apparatuur getoond. Genoeg reden voor menig dierenarts om de reis naar onze hoofdstad te aanvaarden. De teller van het aantal voorinschrijvingen maakt overuren: meer dan 1100 dierenartsen en rond de 500 mensen vanuit industrie.

Naast dierenartsen is er ook veel aandacht voor de nascholing van de dierenartsenassistenten. De DANS (Dierenartsen Assistenten Nascholing) staat met stip op 1. Meer dan 1200 deelnemers hebben zich reeds aangemeld.

Tijdens deze hoogtij dagen zal een nieuw fenomeen gelanceerd worden: De Week van het Huisdier. Het doel van deze week is het promoten van verantwoord huisdierenbezit. Als onderwerp is dit jaar gekozen voor: Identificatie en registratie van gezelschapsdieren.

Uitnodiging persconferentie:
Zaterdag 27 april
12.30 uur
RAI Amsterdam

Inleiding: Jolle Kirpensteijn, Voorzitter Voorjaarsdagen Paarden geneeskunde: Erik Gostelie, Voorzitter Groep Geneeskunde van het Paard
Feline medicine: Mike Lappin spreker (Engelstalig) Oprichting van de European Veterinary Emergency and Critical Care Society (EVECCS): David Spreng, voorzitter EVECCS (Engelstalig) De week van het huisdier: Leen den Otter, Voorzitter Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Karianne Peterson
Tel: 06-27040132
WWW.VOORJAARSDAGEN.ORG

24 apr 02 16:16