Ingezonden persbericht

Het Noordbrabants Museum nodigt alle vrouwen uit voor:

Een speciale avond bij Liefde op het eerste gezicht

Vrouwen die je aankijken vanuit hun omlijsting. De ene vrouw nog mooier dan de andere. Soms met een verdrietig verhaal, vaker met een verhaal vol vreugde. Sommige bekoorlijk, vol glamour en schoonheid, andere uitdagend of juist weer verinnerlijkt en verstild. Dat is wat er te zien is in het Noordbrabants Museum: drie zalen vol portretten van vrouwen op de tentoonstelling Liefde op het eerste gezicht. Op woensdag 22 mei organiseert het museum een speciale ladiesnight waarop we alle vrouwen uitnodigen om nu eens zonder mannen naar deze bijzonder werken te komen kijken.

Centraal in Liefde op het eerste gezicht, die van 27 april tot en met 8 september in 's-Hertogenbosch is te bezoeken, staat de fascinatie van mensen voor deze vrouwenportretten. Waarom blijven we haast gehypnotiseerd kijken naar de afgebeelde vrouwen? Waarom blijft hun beeltenis lang na het oogcontact nog op ons netvlies hangen? En waarom zijn we nu juist aangetrokken tot die ene vrouw op het linnen doek? Filosoferend hierover rijst ook de vraag of vrouwen anders reageren op deze portretten dan mannen. Een vraag waarop wij geen passend antwoord kunnen en ook niet willen geven. Maar we willen er wel graag over discussiëren! Op woensdagavond 22 mei bieden wij daarom alle 'echte' vriendinnen, moeders, dochters en vrouwenverenigingen de kans om samen op een gezellige manier over de 'onechte' vrouwen in de portretten te praten.

De speciale Ladiesnight wordt een avond waarbij de deelnemers onder genot van een hapje en drankje samen op verschillende manieren de tentoonstelling Liefde op het eerste gezicht bekijken. Zo zullen de zusjes Heuff bezoekers op een theatrale manier bevragen over de schilderijen in de tentoonstelling. Zij nodigen u uit om bij hen op de bank te komen zitten en als vriendinnen uw mening te delen over de vrouwen in de portretten. U kunt uw eigen spiegelbeeld vereeuwigen en toevoegen aan de tentoonstelling. Leerlingen van Opleidingsinstituut Thomas, afdeling make-up, metamorfosen u in een van de dames in de schilderijen. Maar u kunt natuurlijk vooral de tentoonstelling bekijken met uw vriendinnen. We hebben daarvoor een speciale kijkwijzer gemaakt die u vast inspiratie geeft bij uw gesprekken. Kortom: een avond die u niet mag missen!

Dames kunnen zich tot 15 mei a.s. telefonisch opgeven bij het secretariaat van het Noordbrabants Museum, tel. 073- 68 77 804 of per e-mail via info@noordbrabantsmuseum.nl. De avond begint om 20.00 uur en de deelname kosten bedragen * 17,50 p.p. (inclusief entree, welkomsdrankje, 2 consumpties en hapjes).

Aan de redacties:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lucie Kuijpers of Nienke van Beek, afdeling communicatie van het Noordbrabants Museum, tel. 073- 68 77 808.

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808 / fax. 073-6877899