Omroep RKK


KRUISPUNT RADIO

Zaterdag, 18.33 uur, Radio 1

Zaterdag 27 april 2002

C. Angenent van de Landelijke Instelling Hulp en Recht na seksueel misbruik in pastorale relaties over de vele schandalen rond seksueel misbruik in de kerk. Rome lijkt nu toch echt aan te sturen op het einde van de doofpotcultuur.

Valt er nog wat te kiezen inzake de verschillende ethische dilemma's bijvoorbeeld rond gezondheid en sterven. Rob Jonqiére directeur van de Vereniging voor Vrijwillige euthanasie.

In de reportage: Op de Floriade staat ook een speciaal ontworpen Stiltekapel. Waarom staat die daar en wat vinden bezoekers er van?

Beluister hier deze uitzending

Zaterdag 20 april 2002

Verslag van de onthulling van het borstbeeld van Mgr. Bekkers in Sint Oederode.

Gesprek met missioloog Frans Wijsen. Nederland moet beter doordachte keuzes maken als het gaat om integratie van allochtonen. De missiewetenschap kan dan goede diensten bewijzen.

Reportage over het allochtonenpastoraat onder Surinamers. Met onder andere pater Ben Vocking, landelijk coördinator van het allochtonenpastoraat.
Kruispunt Radio brengt wekelijks op Radio 1 nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving. Belangrijk zijn dan de ontwikkelingen binnen de Nederlandse kerkprovincie maar ook waar en hoe geloof en levensbeschouwing relevant zijn in het dagelijks leven van mensen.

Presentatie: Liesbeth de Moor.