Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 13.05 uur

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Drie mannen (29, 31 en 35 jaar) en een 22-jarige vrouw, allen uit Utrecht, zijn op zondag 28 april omstreeks 03.30 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

Politiemensen zagen de auto met de vier inzittenden rijden over de Joseph Haydnlaan en kregen na controle van het kenteken te horen dat de auto gestolen was op maandag 22 april vanaf de Laan van Puntenburg in Utrecht. Hierop werd de auto aan de kant gezet en de vier inzittenden vervolgens aangehouden.

Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor diverse feiten

UTRECHT Op zondag 28 april omstreeks 01.20 uur zagen politiemensen een automobilist door rood licht rijden op de Carnegiedreef. Zij achtervolgden de bestuurder, die de toegestane snelheid met ongeveer 40 kilometer per uur overschreed. Op de Agavedreef kon de auto tot stoppen worden gebracht. De man werd aangehouden maar verzette zich hevig en gaf een politieman een klap in zijn gezicht.

De Utrechter werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Bewoners van de H.F. van Riellaan overliepen zaterdagavond 27 april omstreeks 21.08 uur bij thuiskomst een inbreker. Zij gaven het signalement van de man door en vervolgens zagen politiemensen de verdachte staan op de Nolenslaan waarop hij werd aangehouden. Het betrof een 25-jarige man uit Utrecht.

Bij de Utrechter werd een fotocamera, een schroevendraaier en een mes aangetroffen. Na onderzoek bleek dat er een bovenlicht was opengebroken van de bewuste woning en dat de camera uit de woning was gestolen. De aangetroffen goederen werd inbeslaggenomen.

De Utrechter zit voorlopig vast.

Toezichthouders houden man aan

UTRECHT Toezichthouders van de post Kanaalstraat hebben op zaterdag 27 april omstreeks 14.20 uur een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden.

De toezichthouders kregen het verzoek uit te zien naar een man die op de Laan van Nieuwe Guinea een vrouw in het gezicht hebben geslagen en mogelijk met een mes hebben gedreigd. Vervolgens zagen de toezichthouders de bedoelde man over de Vleutenseweg lopen en zetten de achtervolging in. Via een brandgang wist de Utrechter in eerste instantie te ontsnappen, maar de toezichthouders konden de Utrechter op het Cremerplein aanhouden.

De Utrechter, die een verwarde indruk maakte, werd ingesloten voor ander onderzoek. Een mes werd niet aangetroffen.

Geld buitgemaakt
UTRECHT Een 19-jarige vrouw uit Utrecht moest op zaterdag 27 april omstreeks 05.07 uur onder bedreiging van een mes en een schroevendraaier geld afgeven. Het incident gebeurde op de Theemsdreef. De vrouw was op weg naar haar werk en werd plotseling ter hoogte van de bushalte van lijn 7 geconfronteerd met de haar onbekende man.

De man wilde nog meer geld en dwong de vrouw uit een nabijgelegen geldautomaat geld te pinnen en moest dit ook onder bedreiging afgeven aan de man, die daarna wegrende.

De politie heeft de zaak in onderzoek.