Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 13.30 uur

Bedreiging

VEENENDAAL Een 18-jarige en een 19-jarige inwoner van Veenendaal zijn in de nacht van zaterdag 27 op zondag 29 april aangehouden omdat zij een portier van een uitgaansgelegenheid met de dood hadden bedreigd.

Eén van de verdachte werd de toegang van het uitgangscentrum geweigerd omdat hij sportschoenen droeg. De man was het hier niet mee eens en bedreigde de portier diverse keren met de dood. Ook de tweede verdachte mengde zich in het gesprek en bedreigde de portier. De twee zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar bureau voor verhoor. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De portier doet aangifte van bedreiging.

Alcohol in het verkeer

LEERSUM- Een 38-jarige automobilist uit Amerongen heeft zondag 28 april rond drie uur s morgens een aanrijding veroorzaakt. De man reed op de Hoflaan tegen een geparkeerde auto en liep vervolgens weg. Een alerte getuige zag het ongeval gebeuren en belde de politie. Op aanwijzingen van de getuige kon de politie de brokkenpiloot alsnog in de kraag vatten. De bestuurder bleek met alcohol op achter het stuur gezeten te hebben. Hij had 1,40 promille alcohol in zijn lichaam. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De automobilist zal zelf met de met de eigenaar van de aangereden auto de schade regelen.

OVERBERG Een 57-jarige automobilist uit Overberg is zaterdagmiddag rond half twee aangehouden op de Dwarsweg vanwege het rijden onder invloed. Na de ademanalyse bleek de bestuurder 1,70 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Bovendien gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Voor beide overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Bij nader onderzoek bleek de man ook nog een gevangenisstraf van 164 dagen te moeten uitzitten.

De man is hiervoor ingesloten.

Oplichting

RHENEN Een 83-jarige vrouw uit Rhenen is zaterdag 26 april het slachtoffer geworden van oplichting.

De vrouw had twee meisjes aan de deur gehad die een pakketje voor de buurvrouw wilden afgeven. Omdat de buurvrouw niet thuis was, wilden ze graag een briefje schrijven en achterlaten.

Het slachtoffer liet de meisjes binnen en na een kwartier verdwenen ze weer. Niet lang daarna kreeg de bejaarde dame een telefoontje van een man die vertelde dat hij van de politie was en dat haar bankpasje was gevonden. Zij zou de bankpas terugkrijgen, maar dan moest de zogenaamde politieman wel het rekeningnummer en de pincode checken.

Later bleek dat er geld was afgeschreven van de rekening van het slachtoffer. De politie adviseert in deze gevallen, nooit de pincode af te geven en direct de politie te bellen via 0900-8844.

Aangehouden voor slaan

ELST - Zaterdag 27 april zijn rond half tien s avonds, twee jongens van 16 en 15 jaar uit Elst aangehouden in het centrum omdat zij in dronken toestand aan voorbijgangers klappen hadden uitgedeeld.

De jongeren zijn meegenomen naar het bureau om hun roes uit te slapen. De ouders van de twee minderjarige zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het gedrag van hun zonen.