Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 28-04-2002 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEFSTAL

Zaterdagmiddag is in een kledingzaak aan de Vughterstraat in Den Bosch kinderkleding gestolen. De dief ging er op de fiets vandoor met zes babybroekjes van 33 per stuk. Uit een kledingzaak aan de Marktstraat nam een dief diezelfde middag 16 broeken mee met een totale waarde van ruim 1500.

INBRAAK

In een autoverhuurbedrijf aan de Rietveldenweg in Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Uit het kantoor verdween een klein geldbedrag. Vanuit een cultureel centrum aan de Schutskampweg in Den Bosch is vannacht een pc gestolen nadat men een raam had vernield. In een kapsalon aan de Erasmusstraat in Den Bosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken, er werd een kassa met een luttel geldbedrag weggenomen.

HARDDRUGS

In een auto aan de Orthenstraat in Den Bosch zijn zaterdagavond twee mensen betrapt op het voorhanden hebben van harddrugs. De politie nam 6 zakjes met cocaIne en een zakje met 41 xtc-pillen in beslag, vermoedelijk gaat om dealen van de drugs. Het duo, een 20-jarige Bosschenaar en 19-jarige plaatsgenote, werden ingesloten. In beider woningen is ook nog huiszoeking verricht.

VERKEER

Op de Provinciale Weg tussen Drunen en Heusden heeft de politie zaterdagmiddag 13 au-tomobilisten bekeurd wegens te hard rijden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 125 km/u, terwijl 80 is toegestaan. Ook vielen er twee bekeuringen voor het overschrijden van doorge-trokken streep.

RIJDEN ONDER INVLOED

OP de Parade in Den Bosch zijn vannacht twee mannen uit Den Bosch betrapt op rijden onder invloed. Het duo kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Later kwam de politie een van de mannen weer rijdend in een auto tegen op de Citadellaan, ondanks zijn rijverbod van 8 (!) uur. Hij kreeg weer een proces-verbaal, zijn auto moest hij op het bureau achterlaten.

AUTO GESTOLEN

Vrijdagavond zijn op het Stationsplein in Den Bosch drie jongens van 18 en 17 jaar uit Den Bosch aangehouden omdat ze in een gestolen auto zaten. Het trio is in verzekering gesteld. Op de Koninginnelaan in Den Bosch is vannacht een Ford Ka met het kenteken 62-HB-JZ gestolen. Van de eigenaar waren de sleutels in een café gestolen, het kenteken van de huurauto stond op de sleutelhanger.

VECHTPARTIJ

In de Vughterstraat in Den Bosch zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongeren we-gens vechten aangehouden. Twee jongens, een van 19 uit Rosmalen en van 18 uit Helvoirt sloegen een onbekende persoon, de Helvoirtenaar werd geboeid afgevoerd omdat hij verzet bood. Een 19-jarige Berlicummer werd aangehouden omdat hij tegen de politiebus aan-schopte. Alledrie moesten ze mee naar het bureau, waar ze een verbaal kregen uitgereikt.