BedrijfsautoRAI

8-4-2002

Ford maakt meer over kleinere Transit Connect bekend

Ford heeft de eerste details van de Transit Connect met korte wielbasis bekendgemaakt. Het model beleeft zijn debuut tijdens de Bedrijfswagen Show van Birmingham op 30 april.

Deze recente toevoeging aan de Transit-familie breidt het assortiment van stoere en functionele Ford bedrijfswagens verder uit. Daarmee wordt nog meer tegemoet gekomen aan de wensen van het zakelijke segment in Europa en in het bijzonder in Nederland.

Earl Hesterberg, Vice President van Marketing, Sales en Service van Ford Europa, kenmerkte dit als volgt: " Met de introductie van de Transit Connect, geeft Ford uitbreiding aan haar grote verscheidenheid aan bedrijfswagens, waarbij een niet geëvenaarde keuze aan de klant wordt geboden. Ons nieuwe product zorgt ervoor, dat de bewezen duurzaamheid en de zo gewaardeerde karakteristieken van de Transit voor het eerst beschikbaar komen voor de kleinere bedrijfswagenmarkt."

Met een totale lengte van 4.278 mm richt de Transit Connect, met korte wielbasis, zich op het segment van de lichte bestelwagens, terwijl de 248 mm langere versie binnen de Europese bedrijfswagenmarkt zal concurreren in het segment van de 'sub 1-tonners'.

De verschillen in uitvoeringen, tussen de lange en de korte wielbasis van de Transit Connect, beperken zich niet alleen tot de lengte. De wielbases zijn respectievelijk 2665 en 2912 mm en de lange wielbasis is ook groter als het om andere maten gaat, zoals uit het volgende overzicht blijkt.

SWB LWB
Voertuiglengte 4278 4526
Wielbasis 2665 2912
Totale breedte, zonder spiegels 1795 1795
Spoorbreedte (voor/achter) 1505/1552 1505/1552
Totale hoogte, ongeladen 1814 1982
Grondspeling 167 167
Hoogte opening achterdeur 1138 1313
Breedte opening achterdeur (onder gordel) 1230 1230 (alle bovengenoemde afmetingen zijn in mm)
Banden / Wielen 195/65R15 195/65R15

Het is eenvoudig, om het onderscheid tussen de twee versies te maken, door de daken te vergelijken. De korte wielbasis komt met een dak van normale hoogte, terwijl de lange wielbasis is uitgevoerd met een verhoogd dak.

De Transit Connect werd enkele maanden geleden, tijdens de afgelopen Bedrijfsauto RAI in Amsterdam, voor het eerst aan het publiek voorgesteld. De Transit Connect is voorbestemd, om nieuwe standaards neer te zetten in het segment van de kleine bestelwagens waar het gaat om duurzaamheid, laadruimte en zekerheid.

TRANSIT RECORD
De veelzijdigheid van de Ford Transit, die leverbaar is in voorwiel en achterwiel aandrijving voor respectievelijk het 1-tons en 2-tons segment, wordt veelvuldig geprezen. De uitgebreide motorenkeuze, in zowel benzine als diesel uitvoeringen, staan garant voor een pasklare en efficiente keuze binnen de zakelijke markt voor middelzware bestelauto's. In februari werd met de Transit wederom een record gevestigd en werd met de verkoop van maar liefst 940 Transits, het hoogste aantal ooit in Nederland verkocht, een overduidelijk positief signaal door de klanten richting Ford afgegeven.

Ook in het lichte bestelwagen segment is Ford er nu in geslaagd, om de oersterke reputatie van de Transit verder uit te bouwen met de Transit Connect, die eind van dit jaar met de lange wielbasis versie van start zal gaan.