Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 30-04-2002
persberichten dinsdagmorgen 30 april
Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Gewond op N34

Een 41 jarige vrouw uit Hengelo is dinsdagmorgen even na vijf uur met onder meer een schouderfractuur naar het ziekenhuis vervoerd. Ze liep de verwondingen op toen ze na een fout afgelopen inhaalmanoeuvre op de N34 bij Holsloot op de vangrail belandde. De vrouw die onderweg was naar Hengelo verklaarde dat ze door de diverse wegopbrekingen het richtinggevoel wat was kwijtgeraakt. Haar auto raakte geheel vernield.

Alcomobilist

Een 25 jarige automobilist uit Assen is maandagnacht op Witterhoofdweg in zijn woonplaats aangehouden door de politie. De ademanalyse leverde dik 1 promille alcohol op. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een dagvaarding voor snelrecht.

Geen helm

De politie heeft maandagavond laat een 19 jarige inwoner van Hooghalen bekeurd omdat hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Uit verder onderzoek kwam vast te staan dat de Hooghaler zijn bromfiets niet verzekerd had.

Inbreker overlopen

Een 29 jarige bewoonster van Het Kanaal in Assen is zich maandagmiddag wild geschrokken toen ze bij haar thuiskomst werd geconfronteerd met een vreemde man die in haar woning rondscharrelde. Bij het zien van de bewoonster ging de man er vandoor. Volgens de vrouw ging het om een man van ongeveer 22 jaar met een tenger postuur. Zn lengte werd geschat op 1.65 meter en hij droeg een rood petje.

Buit: kinderwagen

Bij een inbraak in een berging aan de Smetanalaan in Assen is een rode kinderwagen gestolen. De kinderwagen kostte
e 195,-. Om binnen te komen is een slot en een kozijn vernield.

Moeder en dochter op dievenpad

Personeel van een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen heeft maandagmiddag een 41 jarige vrouw en haar 13 jarige dochter aangehouden. Het tweetal was betrapt op de diefstal van levensmiddelen met een totale waarde van
e 37,-. Moeder kreeg een dagvaarding voor snelrecht. De dochter gaat naar HALT.

Oranjevernieler aangehouden

De politie van Meppel heeft maandagavond een 15 jarige inwoner van die plaats aangehouden. Omwonenden in de Havenstraat hadden gezien dat de man met nog twee anderen ballonnen van de oranjeversiering hadden vernield. De jongen werd tot de komst van de politie vastgehouden door buurtbewoners. Hij is na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld. Hij zegde toe de schade te zullen vergoeden.

Amokmaker aangehouden

De politie van Assen heeft maandagnacht op aanwijzing van zijn slachtoffers een 18 jarige inwoner van Assen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van twee inwoners van Midden Drenthe. Een van hen is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. De dader zou zich kwaad hebben gemaakt toen een van de slachtoffers op de Nieuwe Huizen tegen hem aanliep. Hij is na voorgeleiding ingesloten.

Gewond bij steekpartij

Een 37 jarige inwoner van Assen is dinsdagmorgen rond vijf uur op de Groningerstraat in zijn woonplaats door een nog onbekende man in zijn zij gestoken. De man samen met een maat lopend onderweg naar huis toen ze in de buurt van het bowlingcentrum aan de Groningerstraat een woordenwisseling gehad zouden hebben met een jongen die hen tegemoet kwam. De Assenaar is in het ziekenhuis aan zijn steekwond behandeld.